Takip Et

SON DAKİKA

‘2. Uluslararası Sanat Çalıştayı’ sona erdi

16 Mayıs 2017, Salı 17:14

     


Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Sanat Çalıştayı’, sergi ve yemekli eğlence ile sona erdi.

 

Efeler Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve geleneksel hale getirilen Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 2’ncisi, sergi ile son buldu. 6 ülkeden 9’u yabancı, yurttan da 13 şehirden 24 sanatçının katıldığı çalıştay sergisinin açılışı, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çalıştaya katılan 33 sanatçının farklı dallardaki eserlerinin bulunduğu serginin açılışını, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan yaptı.

 

“ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ’NİN TEMELLERİ ATILIYOR”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Burak Erim, “Her sanatçının birer eserinin bulunduğu serginin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Efeler Belediyesi, bu çalıştayların ardından açılan sergilerle çok güzel bir çağdaş sanatlar müzesinin temellerini atıyor. Uluslararası sanat çalıştaylarını her yıl düzenli olarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Ulusal ve uluslararası sanatçılarla bir araya gelerek, fikir alış-verişinde bulunarak çalışma fırsatı buluyoruz. Bu projenin diğer belediyelere de örnek olmasını diliyor, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SANATA OLAN YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK”

Belediye olarak sanat ve sanatçıya katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Kültür ve sanat faaliyetleri, insan yaşamında çok önemli yeri olan ve bizleri yaşama bağlayan, yaşamdan haz almamızı sağlayan çok önemli etkinliklerdir. Bu yönü ile belediyemiz adına, birebir insanımıza dokunan bu sanat dallarını bugüne kadar destekledik ve bundan sonra da artan bir ivme ile desteklemeye devam edeceğiz. Amacımız, yaşamı daha da güzelleştirmek ve tüm insanlarımızla bu güzellikleri paylaşmak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sanat Danışmanı Erim ile birlikte sergiyi gezen Başkan Özakcan, sanatçılarla yakından ilgilenerek ortaya çıkarttıkları eserler ile ilgili istişarelerde bulundu.

 

TÜM SANATÇILARA KATILIM SERTİFİKASI VERİLDİ

Serginin ardından aynı günün akşamında sanatçılar için gala gecesi düzenlendi. Gecede Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal tarafından tüm sanatçılara katılım belgesi verilirken, küratörler Elçin Ünal, Emel Atalay, Sanat Danışmanı Burak Erim ve Onur Konukları Doç. Dr. Numan Arslan, Turan Erol ve Mehmet Fırıncı’ya plaket takdim edildi.

 

SANATSEVERLER ÇALIŞTAYA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Efeler Saklı Bahçe’de eserlerini oluşturan sanatçıları sanatseverler de yalnız bırakmadı. Efeler Belediyesi Ata Mahallesi Kültür ve Sanat Evi, Kızılcaköy Kültür ve Sanat Evi ile Başak Koleji öğrencileri, sanatçıları ziyaret ederek yaptıkları eserler hakkında bilgi aldı. Her gün ziyaretçi yoğunluğu arasında eserlerini oluşturan sanatçılar, gala yemeğinin ertesi günü düzenlenen Karacasu Afrodisias gezisinin ardından ilçeden ayrıldı. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler