Takip Et

SON DAKİKA

Pazar yerindeki eksikliği, bir şartla tamamlayacak

30 Kasım 2016, Çarşamba 07:45

     


İncirliova’da cuma günleri kurulan kapalı Pazar Yeri’nde tezgah açan pazarcı esnafı, pazar yerinin tavan kısmındaki eksikliklerin tamamlanmasını istedi. Belediye Başkanı Kale ise durumdan mağdur olan pazarcı esnafının yayılma ücretlerini 1 yıllık peşin vermeleri halinde bu eksikliği 15 gün içerisinde giderebileceklerini açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Kapalı Pazar Yeri kenarında tezgah açan pazarcı esnafı, tavan kısmındaki eksiklikten dolayı yağmur, soğuk ve sıcağın etkisinde kaldıklarını söyledi. Diğer mevkide tezgah açan pazarcı esnafının verdiği 9 liralık ücreti kendilerinin de verdiğini belirten esnaf, aynı hizmeti alamadığından yakındı. Pazarcı esnafı İsa Küçükoğul (38), “Kapalı pazar yerinin açık kalan kısmının kapatılmasını istiyoruz. Biz burada kış mevsiminin yağmurunu, soğuğunu, yaz mevsiminin de sıcağını görüyoruz. Pazar yerinde sergi açan diğer pazarcı esnaflarıyla da aynı parayı ödüyoruz. Yapılan hizmet adil değil. Bu durumu zabıta memurlarına, Belediye Başkanı Gürşat Kale’ye bildirdik. Bize, eksik kısmı tamamlayacak paralarının olmadığını bildirdiler. Para yoksa pazar yerinin çatısına yapılan güneş enerjisi paneli nasıl yapılıyor. Bir güneş enerji paneli eksik yapılarak, buradaki ihtiyaç giderilebilir. Bu durumdan çoğu pazarcı esnafı mağdur durumdadır” dedi.

ÖNERİDE BULUNDU

Belediye Başkanı Gürşat Kale ise pazarcı esnafının duvar kenarında tezgah açmasının uygun olmadığını ancak esnafın bu eksikliği bilerek burayı kabul ettiğini söyledi. Pazarcı esnafının tezgah yerini önceki belediye yönetiminden alındığını belirten Kale, pazarcı esnafına durumun çözülmesi konusunda öneride de bulundu. Başkan Kale, “Orada bulunan pazarcı esnafı, buradaki eksikliği bildikleri halde buradaki yeri, önceki belediye yönetiminden aldılar. Ben göreve geldiğimde orada da pazarcı esnafı tezgah açıyordu. Pazarcı esnafı bu tezgahta da para kazanacağını söyleyerek buraya yerleşti. Ancak daha sonra bu alanın ‘Şöyle eksikleri var’ diyerek talepte bulundular. Biz pazar yerinin eksikliklerini gidermek için elimizden geldiğince yardımcı olacağımızı belirttik, bunları da yapmaya başladık. İlçemizdeki öncelik sırasına göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizde kullanacağımız nakit kaynak olmadığından dolayı hepsini hemen yapamıyorum. Orada bulunan pazarcı esnafı, 1 yıllık yayılma paralarını yılbaşına kadar ödesin, biz de bu parayla yılbaşından 15 gün sonra ek ilave yaparak eksikliği giderelim. Bize 1 yıl boyunca da yayılma parası ödemesinler. Benim derdim onlara eziyet etmek değil, onları memnun etmektir. Bu konuda onlar bir adım atarlarsa, ben iki adım atarım. Duvar kenarlarındaki alanlarda tezgah açılması uygun değil ancak zamanında burası pazarcı esnaflarına bu şartlarda verilmiş. Bu eksikliklerin giderilmesi için çalışacağız. Ayrıca güneş enerjisi santralini yüzde 60 hibeyle yapıyoruz” diye konuştu. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler