Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kaçak tütün ticaretindeki artış endişe veriyor

29 Nisan 2022, Cuma 13:12

     


Aydın’da il genelinde kontrolsüz bir şekilde satılan, ruhsatsız tütün satış noktaları işini hakkıyla yapan küçük esnafı, bakkalı, bayileri, ve toptancıyı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Alınan önlemlere rağmen, artan vergi oranları vatandaşı da bu içeriği bilinmeyen sarmalık açık tütüne yöneltti.

Bu durumdan şikayetçi olduklarını belirten esnaf, “Durum o kadar vahim hale geldi ki tüketiciler, sokağındaki bakkalına ya da bayisine giderek sarmalık tütün talep eder oldu. Bizler vergisini, kirasını, ruhsatını ödeyen sıradan esnaflar olarak devletten bu konuda yardım ve destek talep ediyoruz” dedi.

30 MILYAR VERGI KAYBINA KARŞI MÜCADELE

Devletin yaklaşık 30 milyar TL vergi kaybına uğramasına yol açan kaçak tütün ticaretini önleyebilmek için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Aydın’da ve tüm ülkede yasadışı tütün, tütün mamulleri ve bandrolsüz ürünlerin yakalanmasına yönelik operasyonlar düzenlenmeye devam ediyor. Ancak, hemen hemen her gün operasyon ve yakalamaların devam etmesine rağmen ülke genelinde yasa dışı ticarette ve satış noktasında gözlemlenen artış endişe veriyor.

HAPIS CEZASI VAR

Yetkililer, Ocak 2022’de yürürlüğe giren Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde, yasa dışı tütün ve tütün mamulü ticaretine ağır hapis cezaları getirildiği konusunda uyarıyor. Aydın esnafı da bu ticaretin önüne geçilmesi için bu cezaların uygulanmasını ve kaçak tütünle mücadelede devletin desteğini bekliyor. 







 
Son Eklenen Haberler