Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı Ünal, engellilere örnek oldu

29 Mart 2024, Cuma 14:39

     


Aydın’ın Çine ilçesi dorumlar Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki görme engelli Hamza Ünal, engelli bireylere yaşamı ile örnek oldu.

Dorumlar Mahallesi’nde yaşayan engelli vatandaş ailesinin izin vermemesi üzerine eğitim alamamasına rağmen yeteneği ile örnek oldu.

ENGELİ HAYATINA ENGEL OLMADI

Dorumlar Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk babası Ünal, 17 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonrası görme yetisini kaybetti.

Talihsiz olay sonrası hayata küsmek yerine aksine sıkı sıkı sarılan Ünal, kendini türkü söylemeye ve kaval çalmaya adadı.

Gençlik yıllarında yeteneği sayesinde adını duyuran Ünal, zanaatı üzerinde kendini geliştirmek istese de babasının izin vermemesinden dolayı her hangi bir eğitim almadan kaval çalmaya köy kahvesinde ve düğünlerde devam etti.

Eğitim almadığı halde sesinin güzelliği ve kaval çalma yeteneğini ile yıllarca bölgenin simgesi haline gelen Ünal, şimdilerde yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı müzik uzak kaldı.

Yıllarca eğitim almadan ve görme yetisi olmadan müziğe kendini adayan Ünal, bölge halkının gururu olurken kendisi gibi engeli bulunan bireyler için örnek oldu. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler