Takip Et

/>

SON DAKİKA

"Çerçioğlu, bizimle alay etmekten vazgeçsin"

28 Eylül 2014, Pazar 12:54

     


Efeler Fatih Mahallesi sakinlerinin, ‘Kömür değil, pazaryerimizi geri istiyoruz’ taleplerine destek veren Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, “Başkan Çerçioğlu, bizimle alay etmekten vazgeçsin” dedi.

Efeler Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu ile mahalle sakinleri, Fatih Kapalı Pazaryeri’nde tekrar toplanıp, ‘Pazaryerimizi geri istiyoruz’ eylemi yaparak, pazaryeri taleplerini tekrarladı. Muhtar Taşçıoğlu ve mahalle sakinlerinin talebine, Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş’ta katılarak destek verdi.

"MAHALLE HALKI GİBİ KÖMÜR DEPOSU DEĞİL PAZARYERİ İSTİYORUZ"

“Başkan Özlem Çerçioğlu’nun bu yanlış uygulamadan vazgeçmesi gerekiyor” diyen Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, “Buraya kömür dökmek çok yanlış bir uygulamadır. Mahalle sakinleri, haklı olarak pazaryerinin kullanımına açılmasını talep ediyor. Biz, pazarcı esnafı olarak da Fatih Kapalı Pazaryeri’nin esnafımızın ve mahalle halkımızın kullanımına açılmasını talep ediyoruz. Sokak aralarında pazar açmak istemiyoruz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a sesleniyorum. Bizde mahalle halkı gibi kömür deposu değil pazaryeri istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZİMLE OYUN OYNADILAR”

“Seçim döneminde bizlere verilen sözler tutulmadı” diye açıklamasını sürdüren Demirtaş, “Seçimlerden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile Fatih Kapalı Pazaryeri hakkında görüştük. Başkan Çerçioğlu, bize burayı pazarcı esnafının kullanımına açacağını söyledi. Ancak seçimler tamamladıktan sonra verdiği bu sözü yerine getirmedi. Biz de pazaryeri ile ilgili talebimizi Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a aktardık. Kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşeceğini ifade etti. Daha sonra tekrar yaptığımız görüşmede kapalı pazaryerini bize vereceklerini söylediler ve bizden bu doğrultuda eksik olan evrakları tamamlamamızı istediler. Bizde eksik olan evraklarımızı tamamladık ancak bu kez de bize pazarı taşımaktan vazgeçtikleri belirtildi. Bizimle oyun oynadılar ve verdikleri sözleri tutmayarak pazarcı esnafı ile alay ettiler” diye konuştu.

“BİZE BU ŞOKU YAŞATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na tekrar seslenen Muhtar Taşçıoğlu, “Biz kömür değil pazar istiyoruz... Geçen yıl buraya kömür boşaltan kamyonlar tavanda bulunan aydınlatma, havalandırma sistemine zarar verdi, kabloları koparttı. 1 milyon 750 bin liraya mal olan, 7 gün 24 saat hizmet verebilecek kapasitede hazırlanmış içerisinde 36 dükkan 8 hizmet bürosu, kamera sistemi, aydınlatma sistemi olan ve Türkiye’nin en modern kapalı pazar alanı kömür deposu olarak kullanıldı. 8 Eylül günü kömür yüklü TIR'lar yine pazar alanına geldi. Mahalle sakinleri toplanıp kömürün dökülmesini engelledi. Pazar alanı geçen yıl kömür deposu olarak kullanılırken, bu yıl bizleri kömür kamyonlarının önünde tutan güç neydi diye düşündüm. Bize yaşatılan şoktu. Koltuğu ve makamı ne olursa olsun bize bu şoku yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

"BU MAHALLEYE KÖMÜR PİSLİĞİ LAYIK GÖRÜLDÜ"

“Seçim öncesi verilen sözler ve Efeler Belediye Başkanı'nın bu konudaki çalışmaları, pazaryerimizin açılacağı konusunda bizleri ümitlendirmişti” diye açıklamasını sürdüren Taşçıoğlu, Yakın çevresinde 4 okul ve binlerce öğrenci, siteler ve çok katlı binalar varken modern kapalı pazar alanı kömür deposu olarak kullanılmak isteniyor. Kamyonları gönderen kim? Büyükşehir Belediyesi. Bize yaşatılan zulüm Aziz Nesinlik bir hikaye. Bu mahalleye kömür tozu kömür pisliği layık görüldü. Sağlığımız hiçe sayıldı. Kapalı pazar alanı içerisinde bulunan muhtarlığımızın hizmeti engellendi. Vatandaşın ulaşımı zorlaştırıldı. Astım, bronşit hastaları nefes darlığı çekenler zor anlar yaşadı. Bu tesis hepimizin parasıyla yapıldı. Yapım amacına uygun hizmet vermeli amacı dışında kullanılmasını istemiyoruz. Milyonluk tesis kömür deposu olarak kullanılırken , Aydın'da pazar alışverişi sokakta yapılmakta. 2012 yılında mahalle sakinim Nigar Yorulmaz, pazarda alışveriş yaparken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Ambulans, pazara giremedi. Daha kaç canın gitmesi gerekiyor?Bu pazaryerinin açılması için” açıklamalarında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler