Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Atay, ilk kez kurulan semt pazarını gezdi

28 Mart 2024, Perşembe 14:04
Son güncelleme: 28 Mart 2024, Perşembe 14:08

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Adnan Menderes Mahallesi Kapalı Pazaryerinin kapıları ilk kez açıldı. Mahallelerinde kurulan semt pazarında ilk alışverişlerini yapan mahalle sakinleri, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Adnan Menderes Mahallesi’nde ilk kez sergilerin açıldığı ve vatandaşların alışverişlerini yaptığı Kapalı Pazaryerini ziyaret eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a, mahalle sakinleri teşekkür etti. Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, uzun yıllardır verdiği mücadelenin gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, Efeler Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

“İNANIN O HABERİ DUYUNCA ZİL TAKIP OYNAYACAKTIM”

10 yıl önce kapalı pazaryeri kurulması için mücadeleye başladığını belirten Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Sedat Uygun, “5 Eylül 2014 tarihinde o günkü Belediye Başkanımız Mesut Özakcan beye, bin 800 imzalı talep dilekçemizi vermiştik, semt pazarını istiyorum diye. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay bey seçildikten sonra ve seçimlerden sonraki Ramazan ayında bize bu güzel müjdeyi vermişti, şuanda pazarımızın kurulduğu bu araziyi pazaryeri yapılacağına dair. İnanın o haberi duyunca zil takıp oynayacaktım. Çünkü yıllardır vatandaşımız bu pazar istiyordu. Neden bu kadar istiyordu vatandaşımız? Yerleşim yeri itibariyle en yakın pazar yerimiz Fatih Mahallesi'nde ve pazaryerinden mahrum. Netice itibariyle o günden bu yana yetkililerle sürekli temas içinde olarak ve o gün Fatih bey ile Özlem Hanım'ın araları iyiydi ve buranın devrini Efeler Belediyesi aldı. Ancak koronavirüs davası, ekonomik koşullar derken 2022 yılında pazar yerimizin temeli ancak atıldı. Süreç istediğimiz hızla gitmedi, çünkü ekonomik krizler falan derken ama özeti itibarıyla bu işe vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Adnan Menderes Mahallesi Kapalı Pazaryerimiz sadece bu mahallenin değil Efeler ilçemize, hatta Aydın’ınıza hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.

“DİĞER MAHALLELERDE DE BU ŞEKİLDE PAZARYERİ YAPMAK İSTİYORUZ AMA…”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Bu pazaryeri vatandaşlarımızın birlikte alışveriş yaptığı ve her zaman taze sebze meyveyi ulaşabilecekleri bir yer olması açısından çok önemli. Bu mahallemiz Efeler ilçemizin dördüncü büyük mahallesi, bu büyüklükteki mahallenin pazar yeri ihtiyacı tabii ki oldukça fazlaydı. Bunu gerçekleştirmiş olduk. Dün akşam burada iftarda vermiştik, oldukça kalabalıktı. Buradaki insanlarımızın memnuniyeti inanın ki çok fazla oldu. Burada da görüyorsunuz insanlarımız devamlı olarak teşekkürlerini iletiyorlar, minnet duyuyorlar sağ olsunlar ama benim de sorunum çok fazla. Özellikle arsa sorunu oldukça fazla. Az önce bir hanımefendi, ‘7 Eylül Mahallesi olarak biz de istiyoruz, burası çok güzel olmuş’ dedi. Biz o mahallemizde ve olmayan diğer mahallelerdede bu şekilde pazaryeri yapmak istiyoruz ama yeni arsalar üretmemiz gerekiyor. Bunun için kentsel dönüşüm yapılması lazım. Hem binalarımızın güvensiz oluşu hem de vatandaşlarımızın yaşamını güvenli bir hale getirip aynı zamanda da yollarımızı meydanlarımızı park ve pazaryeri alanlarımızı da ona göre organize etmemiz gerekiyor. İnşallah bu pazaryeriniz Adnan Menderes Mahallemize hayırlı uğurlu olur” ifadelerini kullandı.

ADNAN MENDERES MAHALLESİ SAKİNLERİ HİZMETTEN MEMNUN OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Modern pazaryerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan mahalle sakinlerinden Nermin işlek, “Burası çok güzel olmuş. Vesile olanlardan ve yaptıranlardan Allah razı olsun. Daha önce Kurtuluş Mahallesi'nde kurulan pazara gidiyorduk ama benim ayağım sakat olduğundan çok zor oluyordu. Allah bin kere razı olsun vesile olanlardan, belediye başkanımızdan. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi

Süheyla Usluer isimli vatandaş da, “Halk için güzel bir hizmet olmuş. Yaşta ve yağmurda zor oluyordu diğer semt pazarlarına gitmemiz. Ben daha önce Salı pazarına gidiyordum. Orası uzak ve zor oluyordu” sözlerine yer verirken, bir başka mahalleli ise, “Pazar yeriniz çok iyi oldu. Evimize daha yakın. Çok beğendik ve daha sakin. Ama fiyatları çok iyi diyemeyeceğim” sözlerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler