Takip Et

/>

SON DAKİKA

DSİ’den Nazilli için önemli adım

25 Nisan 2024, Perşembe 09:29

     


DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Aydoğdu mahallesinde Köydel ve Kurudere işi kapsamında başlatılan Kurudere taşkın kontrol çalışması büyük bir özenle devam etmektedir”

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerini kontrol etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aydın ili ve ilçelerinde, son dönemlerde DSİ tarafından yapılan taşkın kontrol tesisleri vatandaşların can ve mal güvenliğinde önemli rol oynamaya devam ediyor.

“AYDIN’DA TAŞKIN KONTROL ÇALIŞMALARI ÖZENLE DEVAM EDİYOR”

İklim değişikliği sonucunda yağış rejiminde yaşanan düzensizliklerin, can ve mal kaybına sebebiyet veren afetlere neden olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Aydoğdu mahallesinde Köydel ve Kurudere işi kapsamında başlatılan Kurudere taşkın kontrol çalışması büyük bir özenle devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Nazilli’nin Aydoğdu Mahallesi için taşkın kontrol tesisinin önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; devam eden ıslah çalışmaları ile 270 metre betonarme ıslah kanalı ile 1 adet betonarme menfez imalatı yapılacağını belirtti.

DSİ olarak can ve mal kayıplarını minimum seviyeye indirmek için mücadele edildiğini aktaran DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Şuana kadar çalışmalarda fiziksel gerçekleşmenin yüzde 15 olduğunu, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Aydoğdu mahallesinin taşkın kontrolü ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler