Takip Et

/>

SON DAKİKA

Çerçioğlu’nun yargılandığı dava 10 Mayıs’a ertelendi

25 Ocak 2022, Salı 15:39

     


Aydın'da haklarında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla dava açılan, aralarında geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yeniden tutuklanan Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu 17 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık ve taraf avukatları katıldı. Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin başka bir konuyla ilgili birleştirme talebini kabul etmeyen mahkeme heyeti, sanık avukatlarının bilirkişi raporuna itirazlarını da reddetti. Mahkeme, son mütealanın açıklanması için duruşmayı 10 Mayıs’e erteledi.

ÇERÇİOĞLU’NUN 14 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ'de "danışmanlık adı altında yapılan usulsüzlükler ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından, Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı.

İddianamede, Karaarslan hakkında 9 yıldan 22 yıla, Çerçioğlu hakkında 6 yıldan 14 yıla, diğer tutuksuz sanıklar hakkında ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezaları istenmişti.







 
Son Eklenen Haberler