Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Aydın için dövüşüyorum”

24 Eylül 2021, Cuma 12:01

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Dağıstanlı, Aydın’ın gündemdeki konuları değerlendirerek, “Ben Aydın için de dövüşüyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Dün akşam konuğum İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'di. Senin burada gündeme getirdiğin bazı konulara açıklık getirdi. Aydın Adnan Sezgin’in söylediklerini nasıl değerlendirdin?" sorusuna Dağıstanlı, “Ben izledim, program güzeldi ama dikkatimi iki şey çekti. Birincisi Büyükşehir Belediyesi’ndeki encümene MHP’li üyenin çağrılmasını kendilerinin istediğini, bunun da demokrasi adına olduğunu duydum. Görüşleri öyle olabilir ama muhalefette olan bir partinin temsilcisinin çağrılması düşünülebilir, neden çağrıldı diye düşünülebilir. Bu demokrasicilik oynamak gibi bir şey. İkincisi de amcası İsmet abinin fotoğrafının bir trafik kazası sonucu yırtıldığını ve yerine yenisinin yapılacağını vaadini aldıklarına dair bir açıklama yaptı. Demek ki İYİ Parti kanadı, Adnan Beyin taraftarları İsmet Sezgin’in fotoğraflarının kaldırılması ile ilgili burada yaptığım açıklamayı araştırmışlar ki trafik kazasında yırtıldığını ama yerine daha güzelinin yapılacağını da yetkililer onlara söylemişler ki o da onu burada açıkladı. 20 tane de oraya İsmet Sezgin’in fotoğrafı konsa orijinal hali demek değildir. Belediye Meclisinden İsmet Sezgin Bulvarı yapılması kararı çıkabilir. Fotoğrafın asılması kararı çıkabilir mi? O da çıkabilir, sunarlar. O zaman ne oluyor biliyor musun? Benim Özlem Çerçioğlu’nun CHP’li olmadığı iddiam daha çok gerçeklemiş oluyor” dedi.

“BUNA HAKKI YOK ÖZLEM HANIMIN”

Dağıstanlı, “Özlem Hanım CHP’de değil de başka bir partide olsaydı,Belediye Başkanı olarak ve Adnan Menderes’in fotoğrafını 60. ölüm yıl dönümünü o şekilde ansaydı diyecek bir şeyim olmazdı ama CHP’den seçilmiş bir Milletvekili, bir buçuk yıllık dönemin arkasından seçilmiş bir Belediye Başkanı ondan sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP’nin kuyusunu kazmakla ünlü birçok olayı gerçekleştiren Adnan Menderes’i bu şekilde CHP’yi kullanarak anamaz. CHP’nin ona verdiği yetkiyi ve gücü CHP’nin düşmanı olmuş bir hükümete ve onun Başbakanına kullanamaz. Buna hakkı yok Özlem Hanımın. Benim partimin mallarına el koymuş, İsmet Paşa’yı taşlatmış, CHP’nin bütün mitinglerini polis gücü ile bastırmış ondan sonra ihtilal olmuş. Yani Adnan Menderes Başbakan olduğu hükümetin döneminde CHP’ye elinden geldiği kadar zarar vermiştir. Bu Adnan Menderes için de bir talihsizliktir. Adam öleli 60 yıl oldu hala onun kefenini bayrak yapıp siyasette rant sağlamaya çalışanlar var” dedi.

“AYDIN’IN İÇİNDE YETİŞENLERDEN MİLLETVEKİLİ OLMALI”

Dağıstanlı, “Şimdi Aydın’da torlak bir semti vardır. Nite torlak? Torlak Kemal orada yaşamış. Aydın’ın geçmişine bakarsan birileri sürekli olarak Aydın Sağım Merkezi’ni işlediler ama olmadı. Aydın aslında Ortaklar ilçesinde İlker Komü’nün kurulduğu yerler. Şimdi ben Aydın’ın Menderes Nehri’ne sahip çıktım, incirine, zeytinine, pamuğuna, havasına sahip çıktım. Jeotermalci arkadaş ile burada tartıştık ve yazılarımı yazdım. Giden Vali ile tartıştım. Başka ne yapmam gerekiyordu benim? Aydın’ın sporunu savundum ben, dönen dolapları yazdım. Ben nasıl Aydın’a sahip çıkmadım? Bugün Menderes Nehri kurumasın diye imza toplanıyordu. Aydın Adnan Sezgin Bey nereli, Aydınlı. İşi ne, Diplomat. Dün akşam konuşma tarzına baktım. Aydın halkıyla yoğrulmadığı, Aydın halkı ile kaynaşmadığı, uyum sağlamadığı görünüyor ama ben onu suçlamıyorum bunun için işi başkaymış yurt dışındaymış. Amcası İsmet Sezgin Aydın’a geldiğinde oturur herkesle çay kahve içer sohbet ederdi. Demek ki o zaman Aydın’ın içinde yetişenlerden Milletvekili olmalı, tepeden atam yolu ile değil” ifadesini kullandı.

“DOĞUM YERİM ERZURUM AMA BEN AYDINLIYIM”

Dağıstanlı, “Kitabımı çıkarayım göreceksiniz insanların yüzüne karşı nasıl yazdığımı. Ben Aydın için de dövüşüyorum. Neden? Aydın’a tarihsel anlamda da saygı duyuyorum. Benim 3 kardeşim Aydın’da doğdu, 2 çocuğum Aydın’da doğdu. Doğum yerim Erzurum ama ben Aydınlıyım. 10 yaşında geldim 75 yaşındayım şimdi. İstanbul’da gazetecilik yaparken abilerim ablalarım Aydınlı diye bağırırlardı bana, Erzurumlu diye bağırmazlardı ama ben memleketimi de inkâr etmedim” dedi.

“ENERJİMİ AYDIN’A SAHİP ÇIKTIĞIM İÇİN ALIYORUM”

Dağıstanlı, “Manşet’e yazmaya başladığımdan önce Hedef’te Aydın Sarı ile çalışırken Hedef’te yazdıklarımı ondan önce Gazete Flaş’ta yazdıklarımı bir toparladım. Aydın’daki siyasilerin hayatları ile ilgili 3-4 ciltlik kitap olacak. Kalın bir cilt sadece Özlem Hanımın. Yunan Ordusu İzmir’e girdiği zaman ilk kurşunu kim sıkıyor? Hasan Tahsin. Kim o, gazeteci. George Orwell, gazeteci birilerinin yayınlanmasını istemediği haberleri yazandır diyor. Şinasi Nahit Berker de gazeteci olunmaz gazeteci doğulur diyor. Yola çıkmışız bu can bu bedenden gidinceye kadar da aynı yolda. Enerjimi Aydın’a sahip çıktığım için alıyorum, partime sahip çıktığım için alıyorum” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI GELSİN AYDIN’A HİZMET ETSİN”

Gazeteci Emin Aydın, “Kemal Kılıçdaroğlu uluslararası platformlarda birçok ulusal ortamda çıkıyor diyor ki ifade özgürlüğünden dem vuruyor, hükümetin ifade özgürlüğü konusunda yeterli olmadığını, ifade özgürlüğü olmadığını söylüyor. Aydın’da da ifade özgürlüğü yok. Bunu da baltalayanlar Kemal Kılıçdaroğlu’nun buradaki temsilcileri. Biz burada ambargo altındayız. Vatandaş bazen Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde hiç iyi bir şey olmuyor mu niye yazmıyorsunuz diyor. Haberimiz olmuyor ki çünkü basın bültenleri bize gelmiyor. Davet edilmiyoruz çünkü ambargoluyuz. Sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde mi hayır, Millet İttifakı belediyelerinin tamamında ambargoluyuz. Bir tek Efeler Belediyesi bazen bülten gönderiyor, etkinliklerine davet ediliyoruz. Onun dışında bütün Millet İttifakı belediyelerinde ambargoluyuz. Sebebi ne? Özlem Çerçioğlu öyle meretmiş, öyle uygun görmüş. Millet ittifakı demek Özlem Çerçioğlu mu demek? Çerçioğlu2nun kişisel egosu ve hırslarına mı hizmet ediyor Millet İttifakı? Millet ittifakı gelsin Aydın’a hizmet etsin. Millet İttifakı gelsin Cumhur İttifakı’nın Aydın’a yapmadıkları hizmetlerin hesabını sorsun. Çıksın Millet İttifakı elinde bulundurduğu belediyelerle Aydın’da iz bıraksın eser bıraksın. Bakıyorsun bugün Millet İttifakı topyekûn olmuş bir tane yayın kuruluşuna nasıl ambargo yaparız, o yayın kuruluşunu nasıl sıkıntıya sokarız derdine düşmüş. Özlem Hanımı kim eleştirirse onları toplumdan nasıl tecrit ederiz derdine düşmüş” dedi. (ELİF DUMANOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler