Takip Et

SON DAKİKA

"Yürüyen Kadınlar" Aydın'ın adını duyurmak istiyor

24 Şubat 2020, Pazartesi 18:14

     


Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği( AYSKAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut ile Büger Asansör Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Büger, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret ederek Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ( MTEGM ) ile imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü'nün detaylarını anlattı. Bulut, amaçlarının asansör sektöründe kadınların daha fazla yer almasını sağlamak olduğunu belirtti. Vali Köşger de teknolojiyle sektörlerin daha hızlı geliştiğine dikkat çekerek Aydın bazında yapılacak projelere destek vereceklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Mesleki ve Teknik Liselerde Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı Asansör Sistemleri dalında eğitim gören öğrencilerin sektörün nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik yetiştirilmelerini, öğretmenlerin alan yeterliliklerin arttırılmasına yönelik hizmet içi eğitim çalışmalarının yapılmasını ve kadın istihdamını desteklemeye yönelik kız öğrencilere eğitim bursu verilmesi konularını kapsayan İş Birliği Protokolünün imzalanmasıyla Türkiye genelinde 6 bölgede 12 Meslek Lisesinde faaliyete başlandı.

PROTOKOL VALİ KÖŞGER'E TANITILDI

Protokolün detaylarını Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'e anlatan AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut ile Büger Asansör Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Büger, hedeflerinin kadın istihdamını ve sektörün kalitesini artırmak olduğunu vurguladı. Bulut, "Diğer sektörlere de örnek olacak bir protokol imzaladık. Biz yola çıktık farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye genelinde sadece 14 tane kız öğrenci bu alanda eğitim alıyor. Biz bu sayının daha da fazla olmasını istiyoruz. Sen teknoloji materyallerle eğitim verilmesi ve alınmasını istiyoruz. Biz şu anda 14 kız öğrencimize burs veriyoruz ama daha da çoğalacağını düşünüyoruz." dedi.

"EĞİTİMDEKİ TEKNOLOJİ AVANTAJLARI ARTIRILIYOR"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger , " Asansör eğitimi alan meslek liselerinin teknoloji olarak ihtiyacı karşılamadığı tespitniz var. Bizler de bakanlık nezdinde bu çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Teknoloji avantajları artırılıyor. Öğrencilerin teknoloji anlamında avantajlarını daha da fazla artırmak istiyoruz. İmzalanan protokol bu anlamda çok önemli. Aileler çocuklarını mesleki eğitim alması için isteksiz davranıyorlar. Çeşitli vesilelerle teşvik etme çalışmaları yapıyoruz. Bu anlamda imzalanan protokol önemli. Bu projeye Aydın'dan da bir kadın girişimcinin yer alması daha da güzel." diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler