Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğan Ovası’nda hazırlıklar tamamlanıyor

23 Ekim 2016, Pazar 11:44

     


Güz dönemi mısır silajı sezonunun tamamlandığı Bozdoğan Ovası’ndaki çiftçiler, buğday ve arpa ekimi hazırlıklarına ve tarlalarını sürmeye başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buğday ve arpa ekimi için yağmurları ve toprağın tava gelmesini beklediklerini söyleyen çiftçiler kuraklık endişesi yaşıyor. Ekim ayının sonlarına gelinmesine rağmen havaların sıcak gittiğini ifade eden çiftçi Murat Tavas, “Yaz mevsimini aratmayan günler yaşıyoruz. Beklediğimiz yağmuru alamazsak buğday ekimi geç başlayacak gibi görünüyor. Geçmiş yıllarda bu mevsimde yağmurlar başlardı. Toprağın yağmurlarla hazır olması gerekiyor. İnşallah kuraklık devam etmez” dedi.

“MAZOT FİYATLARI DÜŞMELİ”

Çiftçinin girdi maliyetinin yüksek olduğunu da belirten Tavas, “Buğday yatağı hazırlanırken de masraf artıyor. Mazotun fiyatı ortada. Mazot beklenen seviyeye düşerse Bozdoğan Ovası’nın yanı sıra ülke genelinde tarım patlama olur. Ancak sanayiye verilen destek, tarım ve hayvancılığa verilmiyor. Sadece zarar ettiğimiz zaman değil, kar ettiğimiz zaman da destek alırsak çiftçinin morali ve azmi artar” diye konuştu. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler