Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Sultanlar Ligi’ne çıkacağız”

23 Haziran 2022, Perşembe 19:44

     


Antrenörlüğünü Adnan Kıstak'ın yaptığı Bodrum Belediyesi Bodrumspor A Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Şampiyonası 2. Lig Bölgesel Terfi Final maçlarını oynamak için Aydın'daydı. İzmir Ege Voleybol, Muğla Fethiye Zirve ve İzmir Voleybol Dünyası ile yaptıkları maçlardan galip ayrılan Bodrumspor takımı şampiyon oldu ve 2. Lige yükseldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Galibiyetleri ve gelecek hedefleri ile ilgili Bodrumspor Antrenörü Adnan Kıstak, Bodrum Voleybol Şubesi Komite Başkanı Mehmet Dağoğlu, Takım Kaptanı Deniz Hakyemez ve takım oyuncuları açıklama yaptı. Komite Başkanı Mehmet Dağoğlu, “Sultanlar Ligi’ne çıkacağız” dedi.

“TAKIMIMIZ OYNADIĞIMIZ LİGİN ÇOK ÜSTÜNDE BİR TAKIM”

Şampiyonlukları ile ilgili Bodrumspor Antrenörü Adnan Kıstak, “Bu şampiyonluktan ziyade bizim önem verdiğimiz ve mutlu eden şeyler var. O da Bodrum’da kız çocukları için farkındalık yaratmak. Bilhassa spora uzak kalan çocukları spora kazandırmak için yaptığımız bir farkındalık projesi. Takımımız oynadığımız ligin çok üstünde bir takım. Çünkü Avrupa’da, Milli Takım’da oynayan oyuncularımız vardı. Böyle bir ligde ne benim kariyerimde bir insan vardı ne de oyuncularımın kariyerinde. Şampiyon olmamamız zaten doğaldı. Ama mühim olan şey, herkese böyle bir şey yaşattık. Belediye Başkanımız Ahmet Aras Bey ve Bodrum Belediyesi’nden ziyade kulübümüz Bodrumspor’da aynı şekilde birlikte hareket ederek, Bodrum’da Halk Eğitim Müdürü, Kaymakamlık gibi herkes bu takımın arkasında durdu. Bodrum’da güzel bir takım yarattık. Bundan sonra da Bodrum ve çevresindeki çocuklarımızı voleybol ve kültüre dokunarak bir şeyler kazandırmak istiyoruz” dedi.

Kıstak, “Aydın, daha önce de geldiğim bir yerdi. Burada bize çok güzel ev sahipliği yaptılar. Otelimizde, İl Müdürlüğü’nde bize çok iyi davrandılar. Voleybol Federasyonu Başkanı’na da çok teşekkür etmek istiyorum. Bu projede kulübümüzü çok güzel desteklediler. Hedefimiz elbette üst liglere çıkmak. Fakat Bodrum ve çevresindeki çocuklarımızın hem eğitimlerine hem de sporlarına dokunmak ana hedefimiz ve genç kızlarımızı spora yönlendirmek. Bodrum biraz daha eğlence ağırlıklı bir ilçemiz. Fakat çocuklarımızı ne kadar sporda tutabilirsek, biz de o kadar mutlu olacağız” diye konuştu.

“BUNLARIN HİÇBİRİ HAYAL DEĞİL, GERÇEK OLACAK”

Bodrum Voleybol Şubesi Komite Başkanı Mehmet Dağoğlu, “Bodrumspor’un voldeybol şubesi yoktu. Adnan Hocam ile beraber çok kısa sürede açtık. Pek çok takımdan transfer teklifi olmasına rağmen Bodrum ‘da evi olduğu için bu işe bizimle gönül verdi. Biz de Yönetim Kurulu olarak daha güzel işler yapmak için bu işe soyunduk. Şimdi 2. Lige çıktık fakat burada durmayacağız ve Sultanlar Ligi’ne çıkacağız. Bodrum’da voleybol yeni olmasına rağmen çok seviliyor. Bodrum göç aldı ve inanılmaz aileler yerleşti. Eskiden hocam boylar kısa derdi ama kızlarımızın boyları ve fizikleri çok müsait. Onları spor camiasına kazandırıyoruz. Kaymakanlık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bizlere destek veriyorlar. Çünkü biz bütün kurslarımızı ücretsiz yapıyoruz. Şu anda çok kısa sürede 105 öğrencimiz var. Hiçbirinden 1 kuruş bile almıyoruz. Tabii ki içlerinden Bodrum’dan Milli Takım’a çıkacak kızlarımızı da hayal ediyoruz. Ama bunların hiçbiri hayal değil, gerçek olacak. Çünkü Adnan hocamız gerçekten çok iyi bir hoca. Böyle bir hocayla çalışmak da büyük bir keyif. Dolayısıyla Bodrum voleybol şubesi ile çok daha büyük başarılara imza atacak” dedi.

Aydın’daki karşılaşmalar ile ilgili Dağoğlu, “Burada 4 takım ile karşılaştık. Tabi biz kendi bölgemizde şampiyon olup buraya geldik. Burada da 2. Lige çıkmak için son final maçlarıydı. Adnan Hocamın da söylediği gibi bizim takımımız gerçekten çok güçlü bir takım. Hepsi bize gönüllü olarak geldiler. Aslında farkındalık yaratmak istedikleri şuydu, Milli Takım seviyesindeki oyuncularımızın böyle takımlarda da oynayarak genç kızlara örnek olmasıydı. Biz bunların hepsini düşünerek böyle bir projeye adım attık. Bu hedefler doğrultusunda da ilerleyeceğiz. Buradaki takımların hepsini yenerek şampiyon olduk. Ama bizim hedefimiz elbette burası değil, daha üst noktalar” ifadelerini kullandı.

“BİZLERE GÖRE GENÇ VE TECRÜBESİZ OLDUKLARI İÇİN MAÇLAR KOLAY GEÇTİ”

Bodrum Belediyesi Bodrumspor A Kadın Voleybol Takım Kaptanı Deniz Hakyemez, “Ben normalde aktif voleybol yaşantımı sonlandırmıştım. Fakat Adnan Abi Bodrum’da böyle bir oluşum içerisine girdiklerini haber verdi ve bizden bu turnuva için yardım ettik. Biz de o yüzden Adnan Abi ve Bodrum Belediye Başkanı’nın desteklediği bu projeye katkıda bulunmak için maçlarda yer aldık ve 3’te 3 yaparak bir üst lige çıktık. Karşı takımlar bizlere göre genç ve tecrübesiz oldukları için maçlar kolay geçti. Açıkçası kolay geçeceğini de düşünüyorduk zaten. Bodrum’a katkı yapmak ve diğer gençlere örnek olmak için güzel karşılaşmalardı. Hedefimiz Bodrum’da voleybolun yayılması. Ne kadar çok kız çocuğu voleybola başlarsa biz de hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah Bodrum’da voleybola daha çok katkı verilir ve Bodrumspor çok daha iyi yerlere gelir” ifadelerini kullandı.

Diğer takım oyuncuları da başta antrenörleri Adnan Kıstak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler ve Bodrumspor’u ileri taşıyan bu yolda ellerini taşın altına koyduklarını belirttiler. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler