Takip Et

SON DAKİKA

TEMA toprak bozulumuna dikkat çekti

17 Kasım 2016, Perşembe 18:05

     


TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği, 14-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında Uğur Mumcu Parkı’nda açtığı stantta ‘Toprak Bozulumu’ konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği, Erozyonla Mücadele haftası kapsamında Uğur Mumcu Parkı’nda açtığı stantta 650 fidan dağıtarak, toprak bozulumuna dikkat çekti. TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Türkiye’nin en önemli problemlerinden birinin erozyon olduğunu söyleyerek, “Her yıl 743 milyon ton verimli topraklarımız erozyona uğruyor. Topraklarımızın erozyona uğramaması için halkımızı bu konuda bilinçlendirip fidan dağıtıyoruz” dedi. 650 erguvan ve karaçam fidanı dağıttıklarını belirten Özdemir, “Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’müzün desteğiyle fidanlarımızı halkımızla buluşturduk. Bunları dikmelerini ve erozyonla mücadele etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Erozyonun yanında toprak bozulumuna da dikkat çeken Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Sanayi atıkları, arıtılmadan toprağa bırakılan evsel atıklar, jeotermaller, fosiller ve kimyasallar toprağımızı kirletiyor. Toprağa bırakılan kimyasallar, sebze ve meyvelere, oradan da biz insanlara geçiyor. O sebeple TEMA Vakfı olarak bu yıl toprak bozulumunu konu aldık.”

Etkinliklerinin devam edeceğini belirten Özdemir, “Hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Toprak bozulumu hakkında halkımızı bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler