Takip Et

SON DAKİKA

Geleceğin milyoneri terzi Kaya

16 Kasım 2016, Çarşamba 07:45

     


Bir zamanların gözde mesleği terzilikte çırak yetişmezken Efeler’de yaşayan genç terzi Gökhan Vuran Kaya (26) mesleğinde milyoner olma yolunda ilerliyor. Genç terzi, pantolon paçası yaptırmanın 20-30 euro olduğu Avrupa’dan birçok sipariş alıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte birçok genç terziliği meslek olarak görmezken Efeler’in en genç terzisi Gökhan Vuran Kaya, terzilik mesleğinde milyoner olma yolunda ilerliyor. Mesleğe 7 yıl önce başladığını söyleyen Kaya, “Kendi söküğümü kendim diken bir insandım. 7 yıl önce Yener Usta’nın yanında getir götür işlerini yapmaya başladım. İşin içerisinde bulundukça kendimi geliştirdim, ustam sayesinde bu mesleği iyice öğrendim” dedi. Terzilik mesleğinde çırak yetişmediğini, bu yüzden kalifiyeli eleman bulunmadığını belirten Yener, “Terzilik, maalesef birçok genç arkadaşımız tarafından meslek olarak görülmüyor. Bu yüzden bu işi yapanların sayısı gün geçtikçe azalıyor” diye konuştu.

TERZİLİK SABIR İŞİ

Terziliğin sabır ve dikkat istediğini söyleyen Kaya, “Sabır ve emek isteyen bir meslektir terzilik. İğne ile ipliğin hareketini hızlıca takip ettirmeyi gerektirir, bu yüzden göz faktörü çok önemlidir” ifadelerini kullandı. Hazır giyim sektörünün gelişmesiyle birlikte insanların konfeksiyonu tercih ettiğini belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terziler, daha çok tamir, ekleme, paça gibi işler yapsa da özel dikimi tercih eden de çok oluyor. Özel dikimler, kişinin istek ve zevkine göre olduğu için insanların daha çok hoşuna gidiyor. Terzilik mesleğini yaşatmalıyız.”

Kaya, “Bu mesleği sürdüren ustalarımız var ama ilerisi için maalesef çırak yetiştirilemiyor. Avrupa’da dikim işi çok değerli, terzilik geleceği parlak bir meslek” dedi. Avrupa’dan birçok müşterisinin olduğunu belirten Kaya, “Avrupa’da dikim 20-30 euro arası değişiyor, Türkiye’de ise bu daha ucuz. Bu yüzden Avrupa’dan birçok kişiden pantolon paçası ve dikim işi alıyoruz. Bu mesleği sürdürenler ileride kazanacak” diye konuştu. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler