Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın'daki teleferik için baskı ve tehditlere boyun eğmedim"

15 Nisan 2024, Pazartesi 18:46

     


Eski Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, görev yaptığı dönemde Aydın'daki Aytepe teleferiğini mühürlediklerini, gelen baskı ve tehditlere de boyun eğmediğini söyledi.

Ocak 2017 - Ocak 2020 tarihleri arasında Aydın'da 3 yıl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak görev yapan Tunay Çoban, Antalya'da yaşanan teleferik faciası sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Çoban, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak görev yaptığım dönemde; Aydın Büyükşehir Belediyesince işletilen Aytepe teleferiğini yaptığımız denetim sonucunda güvensiz bularak mühürlemiştik. Teleferiğin o haliyle işletilmesi için dönemin Vali Yrd Ö.F.G başta olmak üzere bir çok baskı ve tehditle karşılaştık.. Boyun eğmeyince, olmadık kumpas ve şikayetlerle, soruşturma üzerine soruşturma, müfettiş üzerine, müfettiş görmüştük, Sonunda görevden aldırmayı başardılar ama, bu dik duruşumuzla belki de olası bir teleferik kazasında yitireceğimiz bir canı önlemiştik. Antalya da yaşanan teleferik kazasını görünce nedense o dönemi hatırladım." (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler