Takip Et

SON DAKİKA

Müşteri olmayınca kazak örmeye başladılar

14 Kasım 2016, Pazartesi 13:30

     


AVM’lerin çoğalmasıyla işleri durgunlaşan Söke’deki esnaf kadınlar, zamanlarını yetiştirme yurdundaki çocuklara kazak örerek değerlendirmeye başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke’de yıllardır esnaflık yaparak aile ekonomisine katkıda bulunan iki komşu kadın Halide Ateş ve Ayşen Karabaş, bir yandan müşteri beklerken bir yandan da kazak örmeye başladı. Kendi çocuklarına ve yakınlarına kazak örerek işe başlayan kadınlar, daha sonra Söke Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklar için de örgülerinin başına geçti.

Ayşe Karabaş, “Bu iş yerimi yıllardan beri çalıştırıyorum. Son yıllarda Söke’de AVM’ler çoğaldı. Bu nedenle çarşı içindeki küçük esnafın işi azaldı. Müşteriler tek tük gelmeye başladı. Biz de boş zamanımız çok olunca komşumla birlikte böyle bir şey yapalım dedik. Orlon alarak kazak örmeye başladık. Önce kendi çocuklarımıza, sonra yakınlarımıza ördük. Şimdi de ördüğümüz kazakları yetiştirme yurdundaki çocuklara vereceğiz” dedi.

Halide Ateş işe komşusuyla çok iyi anlaştığını ifade ederek, “Müşteri beklerken hem sohbet ediyor hem kazak örerek vakit geçiriyoruz. Bunu yapmazsak akşamı zor ederiz. Çünkü müşteri yok. Ördüğümüz kazakları, ilerleyen haftalarda 'Kış soğuklarında üşümesinler' düşüncesiyle yetiştirme yurdundaki çocuklara vereceğiz” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler