Takip Et

/>

SON DAKİKA

"Ebru, sana kanımız feda"

14 Mayıs 2019, Salı 10:30

     


İki buçuk yıl önce yakalandığı kan kanserini yenen ve altı gün sonra babasının kan kanseri olduğunu öğrenince tekrar kansere yakalanan 18 yaşındaki Ebru Çelen ve babası Yılmaz Çelen için, eğitim gördüğü Bozdoğan Anadolu Lisesi'nde arkadaşları ve öğretmenlerinin girişimiyle binlerce insan gecenin geç saatlerine kadar ilik nakli için kan bağışında bulundu. Arkadaşları, Ebru'nun tekrar okuluna döneceğini belirterek, "Ebru, sana kanımız feda" dedi.
(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)
Bozdoğan'da yaşayan 18 yaşındaki Ebru Çelen, iki buçuk yıl önce yakalandığı kan kanserini kemoterapi tedavisi görerek yendi. Fakat, bundan altı gün sonra Ebru, babası Yılmaz Çelen'in kan kanseri olduğunu öğrenince yıkıldı. Babasına moral vermek için çabalayan ve "Ben yendiysem babam da yenecek" diyen Ebru, tekrar kan kanseri oldu. Hayata tutunmak için Adnan Menderes Üniversitesi'nde aynı odada ilik nakli bekleyen baba kız için, Ebru'nun eğitim gördüğü Bozdoğan Anadolu Lisesi'nde arkadaşları ve öğretmenlerinin yaptığı çalışmalarla binlerce insan donör olmak için kan bağışında bulundu.
METİN, VATANDAŞLARI KAN BAĞIŞÇISI OLMAYA DAVET ETTİ
Ebru'nun Edebiyat Öğretmeni Sibel Turga Metin, "Ebru bizim canımız, kanımız. Hepimiz onlar için seferber olduk. Ebru'ya ve babasına gerekli olan donörü bulacağımıza inanıyorum. Bütün duyarlı vatandaşları vakit çok geç olmadan, can kayıpları yaşanmadan, yavrularımız elimizden kaymadan bağışçı olmaya davet ediyorum" dedi.
Ebru'nun arkadaşlarından Cansu Nalbantoğlu, "Ebru ve babası çok zorlu bir dönemden geçiyor. Onlar için arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz ve bütün Bozdoğan halkıyla birlikte seferber olduk. Uygun donörü hep birlikte bulacağız. Onun yanındayız. İnşallah en kısa zamanda aramıza döner ve okulumuzda yine birlikte eğitim görmeye devam ederiz. Onu çok seviyoruz" diye konuştu.
"SAKIN MÜCADELEYİ BIRAKMA"
Diğer arkadaşı Fatma Akgül Ebru'ya seslenerek, "Ebru, sakın mücadeleni bırakma. Biz yanındayız, sen ve baban için uygun donörü bulacağız. Seni çok seviyoruz" dedi.
ALTINTAŞ DA KÖK HÜCRE BAĞIŞINDA BULUNDU
Ebru ve babası Yılmaz Çelen için Bozdoğan Anadolu Lisesi'ne gelerek bağışta bulunan Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, "Ebru ve babasının hayata tutunması için birilerinden gelecek yardımlara ihtiyaçları var. Biz Bozdoğanlı hemşehrilerimize sahip çıkarak onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz de Bozdoğan halkı da bu konuda çok duyarlı. Ebru ve babası için uygun donörün bulunacağına inanıyorum" diye konuştu.
GECE GEÇ SAATLERE KADAR BİNLERCE İNSAN KAN VERDİ
Bozdoğan Anadolu Lisesi'nde yapılan kan bağışı gece geç saatlere kadar devam etti. Okula gelen baba Yılmaz Çelen, binlerce insanın kan vermek için okula akın ettiğini görünce gözyaşlarını tutamadı. Kan bağışı 14 Mayıs Salı günü 16.00-24.00 arası Bozdoğan Anadolu Lisesi'nde devam edecek. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler