Takip Et

SON DAKİKA

Çerçioğlu, iddialı konuştu

13 Ekim 2017, Cuma 19:06

     


TvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Başbaşa programına katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Pazar günü seçim olsa yüzde 60 oy alırım” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Başbaşa programında Gazeteci Emin Aydın’ın sorularını yanıtlayan Çerçioğlu, önümüzdeki belediye seçimlerine aday olacağını belirterek, “Aydın’dan başka bir yerde belediye başkanlığı düşünmüyorum” diye konuştu.

Program sırasında Gazeteci Emin Aydın’ın özel hayata ilişkin sorularını da cevaplayan Çerçioğlu ev işleri yaparken dinlendiğini belirtti ve izleyenlere tarhananın nasıl yapılacağını da anlattı. Başkan Çerçioğlu adının önüne geçen “Topuklu Efe” ünvanını nasıl aldığını da anlattı. Çerçioğlu, “Bu soruyu Aydın halkına sormanız gerekiyor çünkü bu lakabı bana Aydın halkı verdi. Ben her zaman mazlumun yanında oldum, her zaman kentte adaleti sağlamaya çalıştım. Aydın halkı böyle takdir etmiş ve bu lakabı bana verdi. Bundan da çok mutluyum, çok da teşekkür ediyorum Aydın halkına. - Üzerinden çok zaman geçti. Siz bu soruyu sorunca ben 2009-2010 yılına gittim. Hatırlarsanız o büfelerin önünde bırakın bir kadını, erkekler bile yürüyemiyordu ve Aydın halkı bundan çok şikayetçiydi. Ben de çekiniyordum” dedi.

 

NÜFUSU 300-350 BİNİN ALTINDA BELEDİYE VARSA MÜSRİFLİĞE KAÇMAMAK GEREKİR

Programda,yaklaşık 6 bin personelle vatandaşa hizmet verdiklerini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu , Aydın’a hizmet etmekten müthiş keyif alıyorum. hala yapacağımız çok iş var. Önümüzdeki 2,5-3 yıl içinde en az bu kadar daha yatırım yapacağız. Asfalt var, parke döşeme var yine ASKİ’de de 1.470 km altyapı yaptık. Toplam 1 Milyarı geçen yatırımlarımız var. Mesela Aydın Tekstil kamulaştırması 100 Milyar, onu koymuyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Başbaşa programında Gazeteci Emin Aydın’ın ilçe belediyeleriyle aralarında yaşanan olumsuzluklara ilişkin sorularını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu şöyle yanıtladı:

“C- 6360 sayılı kanunu ben çıkartmadım. Her belediye başkanı bu kanunu aday olmadan önce de biliyordu. Ayrıca büyük bir bütçe aktarıldığı doğru değil. Her ilçe belediyesi altyapı kendilerindeydi. Artık herhangi bir altyapı yapmıyorlar, Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Böyle harcamaları kalmadı zaten. 12 metre ve üzerindeki anayollar da Büyükşehir Belediyesinde. İlçeyi köye bağlayan yol da Büyükşehir Belediyesinde, ana caddelerin temizliği de yine aynı şekilde. Vatandaş hizmete bakar. Hizmet edeceksin.Biliyorsunuz bu 30 belediye Büyükşehir Belediyesi oldu, 6360 sayılı kanunla beraber. Nüfusu 300-350 binin altında merkezde tek belediye varsa müsrifliğe kaçmamak gerektiğini düşünüyorum. Merkezi yönetimin bunun önlemini alması gerektiğini düşünüyorum.” (CEM ULUCAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler