Takip Et

SON DAKİKA

Didim’deki eğlence sektörü işletmecileri, müzik yasağından dert yandı

13 Ağustos 2017, Pazar 17:40

     


Didim’de kentin eğlence merkezi Altınkum Yalı Caddesi’nde ‘müzik yasağı’ problemi yaşanıyor. Son 3 gecedir tüm işletmeler sıkı denetime alınırken, işletmelere açık alanda canlı müzik yaptığı gerekçesiyle tutanaklar tutularak cezalar uygulandı. Didim’deki bar ve disko işletmecileri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği”nde belirlenen ‘Hassas Bölge’ uygulaması kapsamında saat: 23.59 itibari ile açık ve yarı açık mekanlarda müzik sesinin kısılmasına tepki gösterdi. Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, uygulamanın turizmin en verimli günlerinde yapılmasının Türk turizmine zarar vereceğini savundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim’de bar ve disko işletmecileri, ilçede son 3 gündür yapılan “23.59'da müzik sesinin kısılması” uygulamasını, sezonun en verimli günlerine darbe olarak değerlendirdi. Eğlencenin yeni başladığı saatte sesin kısılmasının işlerini olumsuz etkilediğini kaydeden işletmeciler, kurala uymayan bazı işletmelere, yüksek rakamlarda para cezası kesildiğini bildirdi. Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz öncülüğünde bir araya gelen eğlence sektörünün temsilcileri, uygulamaya tepki gösterdi. Kendisinin Didim Turizm Derneği başkanlığı görevine 2 ay önce geldiğini belirten Tayyar Cengiz, “Beraberimdeki 7 arkadaşımız ile birlikte bu işi sevdiğimiz ve Didim adına bir şeyler yapmak niyetiyle göreve geldik. Didim’in adını ön plana çıkarabilmek adına, bütün tatil yerlerinin önüne geçebilmek için geldik. İnşallah bunu başarırız” dedi. Cengiz, Altınkum Yalı Caddesi’nin hassas bölgeden çıkarılıp, kırmızı bölge ilan edilmesi için mücadele vereceklerini ifade ederek, “Kırmızı bölge olmasını sağlayacağız. Buradaki işletmeciler zaten 15 gündür iş yapıyor. Önümüzde de hemen hemen iş yapılabilecek 15 gün var. 15 gün sonra herkes gidecek” diye konuştu.

“ALTINKUM, HASSAS BÖLGE’DEN ÇIKARILMASI LAZIM”

İşletmecilerden Vedat Borulday, insanların Didim’e ve Altınkum Yalı Caddesi’ne eğlenmek için geldiklerini söyledi. Altınkum’ın Didim’in kırmızı bölgesi olması gerektiğini belirten Borulday, “Hassas Bölge’den çıkarılması lazım. Buradaki esnafın da yönlendirilmesi lazım. Bizde ona göre kendimize çeki düzen verelim. Buranın hassas olmayan bölge konumuna getirilmesi gerek. Hassas olmayan bölgelerde açık ve yarı açık alanlarda müzik yayınıyla ilgili herhangi bir problem yok. Belediyenin encümeni toplanıp, burayı hassas olmayan bölge konumuna getirmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

“DİDİM, EĞLENCE SEKTÖRÜNDE BODRUM VE KUŞADASI’NI GEÇTİ”

Didim Turizm Derneği 2. Başkanı Mustafa Şentürk de kendisinin 30 yıldır yurtdışında Didim’in tanıtımı için çaba gösterdiğini anlatarak, şunları söyledi: “Biz yurtdışında fuarlara gittiğimizde standa en çok gençler geliyor. Özellikle Avrupa’daki gurbetçi gençlerimiz geliyor. Standa geldiklerinde Didim’deki eğlence mekanlarındaki anılarını anlatıyorlar. Burada ilçemize karşı çok güzel bir memnuniyet var ve Didim’in de reklamı var. Biz geçmişte tanıtım atağı yaparken, Bodrum ve Kuşadası’ndaki eğlence mekanlarını kıskanırdık. Ama bugün itibariyle biz eğlence anlamında Bodrum’un da, Kuşadası’nın da önüne geçmiş durumdayız. Bu durum, ilçemize gelen turisti ve özellikle gençleri artırıyor.”

“İŞLETMELER, KENDİ ALANLARINDA FAALİYET GÖSTERMELİ”

İşletmecilerden Melih Koyuncu da “Restoran restorancılığını, bar barcılığını yapacak” ifadesini kullanarak, şunları kaydetti: “Altınkum Yalı Caddesi’ndeki restoranlar, saat 22.00’den sonra 00.00’a kadar bar oluyor, 00.00’dan sonra da club oluyor. Tüm restoranlar, geçmişte haftada 1 gün Türk gecesi yapardı. Ama artık herkes haftada 4 gün yapıyor. Buda yetmiyor cadde üzerinde halay çekiyorlar. Bunların denetlenmesi gerek ve herkesin kendi alanlarında faaliyet göstermesi gerek.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler