Takip Et

SON DAKİKA

Didim VegFest, tanıtım atağında

13 Mart 2018, Salı 09:05

     


Türkiye'nin ilk ve tek Vegan Festivali Didim VegFest’in ikincisi düzenleniyor. Bu yıl 20-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Didim VegFest, tarihi Apollon Tapınağı’nın yanında gerçekleşecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Turizm kenti Didim, bir kez daha Didim VegFest’e ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl ilki düzenlenen Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim VegFest’in ikincisi, bu yıl 20-23 Nisan tarihlerinde Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB), Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu ve Kuşadası Turizm Fakültesi ile vegandiyetisyen.com işbirliğinde tarihi Apollon Tapınağı önünde gerçekleştirilecek. Geçen yıl 60 bin kişinin katıldığı festivale bu yıl 200 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

DENİZ OTOBÜSLERİNDE TANITIM

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, programın çok büyük oranda tamamlandığını belirterek, saatler üzerinde çalışıldığını, tanıtım çalışmalarına da hız verildiğini söyledi. Şehir dışında ilk tanıtımın İstanbul Deniz Otobüsleri’nde gerçekleştiğini belirten Atabay, “53 gemideki, binin üzerinde ekranda festival gününe kadar gösterim yapılacak. Günlük 500 bin kişinin kullandığı İDO iç ve dış hatlarda gerçekleşecek tanıtım sonucunda 500 bini yabancı, toplam 5 milyon kişiye erişilmesi planlanıyor” dedi.

 

SPOR İLE NEFES AKTİVİTELERİ DÜZENLENECEK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalde veganlık, hayvan hakları, sağlıklı beslenme, çevre ve iklim başlıklarının ele alınacağını ifade eden Atabay, “Sağlık uzmanları, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşecek söyleşi, sunumlar, mutfak atölyeleri, sergiler, konserler, imza günleri, söyleşiler ve rekor denemelerinin yanı sıra spor ile nefes aktiviteleri de festival programında yer alıyor. Bunların yanı sıra festival alanındaki stantlarda kozmetik firmaları ve yerel üreticiler yüzde 100 vegan ürünlerini sergileme imkanı bulacaklar. Veganlıkla ilgili sivil toplum örgütleri, dernekler, kolektifler ve bireysel çalışma yapan kişiler çalışmalarını sunacaklar. 200 bin civarında katılımcının beklendiği festivalin hedefi, veganlığı insan yaşamının her alanına uyarlamaya yönelik çalışmalarla anlatmak ve herkesi veganlık ortak paydasında birleştirmeye dayanıyor” ifadesini kullandı. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler