Takip Et

SON DAKİKA

Çocuklar bu hastaneyi çok sevecek

12 Mayıs 2017, Cuma 08:00

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi’nde örnek bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Sosyal medyada başlatılan kampanya sayesinde toplanan paralarla, hasta ve hasta yakını çocukların vakit geçireceği bir oyun parkının kurulmasına başlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Üniversitesi’nde örnek bir proje ile hazırlanan çocuk parkının kurulumuna başlandı.

Çocuk parkı kurulması fikrini ilk gündeme getiren kişi, Rektör Danışmanı Av. Sabri Güleç oldu. Hastaneye tedavi için gelen ya da hasta yakını olan çocukların vakit geçirebilecekleri bir yerin olmadığını ifade eden Güleç, bu eksikliğin giderilmesine yönelik bir alan kurulması için sosyal medyada kampanya başlattı. Güleç, oldukça ilgi gören kampanyayı nasıl başlattığını şöyle anlattı:

“Sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisi ve kampanyalardaki gücü tartışılmaz. Bu park, hastanemizde tedavi gören çocukların veya hasta yakınlarının çocuklarının bir ihtiyacıydı. Sosyal medyada örgütlenerek kendi aramızda topladığımız küçük paralarla bu parkı yapmak nasip oldu. “Madem ki gidemiyorsa hasta çocuklarımız parka, biz parkı getirelim onların ayaklarına!” şeklinde bir sloganla yola çıkarak arkadaşlarımızın katkısıyla parkı bu hale getirdik. İnşallah yakın zamanda tamamlanacak. Arkadaşların çok yoğun katılımı oldu. İstanbul’dan Ankara’ya, Antalya’ya, Trabzon’a, Mersin’e kadar Türkiye çapında bir kampanyaya dönüştü. Bir gece saat 01.30’da bir arkadaşım İstanbul’dan telefon açıp, ‘Kampanya bitmediyse ben de para göndermek istiyorum’ dedi. Bu durum, iyi insanların hala varlığını bize gösterdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yeterli paranın toplanmasının ardından oyun parkında yer alması planlanan oyuncaklar satın alındı. Yer olarak da poliklinikler girişindeki kafeteryanın yan tarafından bulunan boş alan tercih edildi'' dedi.

EKSİKLİK GİDERİLDİ

Hasta yakını çocukların vakit geçirecekleri bir alanın eksikliğini hissettiklerini ifade eden ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yardımcı Doçent Doktor Mücahit Kıpçı da park alanı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Hastanemizde büyük bir eksiklikti bu. Hem muayeneye gelen hem de uzun süredir yatan hastalarımız, elbette çocuklarını bırakıp gelemiyorlar. Çocuklarımızın oyalanacakları bir alanın eksikliğini hissediyorduk. Rektör hocamızın da fikrini alarak bu alanı planladık. Şu anda üzerinde bulunduğumuz alanı uygun gördük. Hem polikliniklere hem de kafeteryaya yakın. Burada kullanılan ürünler, kalite kontrolleri yapılmış ve Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun ürünler. Burada salıncak, kaydırak ve köprü gibi oyuncak modelleri olacak.” (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler