Takip Et

SON DAKİKA

"Özel okul öğrencilerine verilen destek, adaletsizliğe yol açıyor"

10 Ekim 2016, Pazartesi 10:19

     


Özel okullarda öğrenim gören öğrencilere devlet tarafından verilecek olan desteği değerlendiren Aydınlı veliler, devlet okullarında bazı durumlarda velilerin maddi katkı sağladığını ve bu durumun adaletsizliğe yol açtığını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

2016-2017 eğitim öğretim döneminde, özel okullarda okuyan 340 bin öğrenciye verilecek destek miktarı Resmi Gazete'de yayımlandı. Aydın’da çocuklarının devlet okullarında öğrenim gördüğünü belirten veliler, okullarda bazı durumlarda katkı payı ödediklerini ve devlet okullarına da benzer teşvikleri beklediklerini söylediler.

Öğrenci velisi Nuray Çınar, “Özel okulların masrafı daha çok, bu yüzden öğrencilerin desteklenmesini doğru buluyorum. Ancak biz de çocuklarımız için katkıda bulunuyoruz. Sınıfa kitap alıyoruz, aramızda para toplayıp onların iyiliği için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Devlet, bu konuda bize de destekte bulunabilir. İhtiyaçlar belirlenirse ona göre öğrenci başına belirli para ödenebilir. Böylece haksızlıkta olmaz” dedi.

Çocuğunu devlet okuluna gönderdiğini belirten veli Tamer Tuna, “Okullar eskiye göre daha iyi durumda, gelişmeler var. Ancak, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için aileler belirli bir bütçe ayırıyor. Belki bu bütçeye belirli bir katkı payı ödenebilir. Böylece eşitsizlik varsa önlenir” dedi.

“EĞİTİM SİSTEMİNDE ADALETSİZLİK OLUYOR”

Özel okullardaki ve devlet okullarındaki eğitim sisteminin farklı olmasının, öğrenciler arası rekabette haksızlığa yol açtığını söyleyen veli Fatma Ak, “Maddi durumdan önce manevi kısmını düşünürsek çocuklar aynı sınavlara giriyor fakat biri özel okulda, biri devlet okulunda eğitim almış oluyor. Bu yüzden eğitim sistemini adaletsiz buluyorum. Hepsi aynı eğitimi alabilir ya da devlet teşvikiyle bu adaletsizlik engellenebilir” dedi. (Merve DANIŞMAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler