Takip Et

SON DAKİKA

Didim Belediyesi’ne ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülü

7 Haziran 2017, Çarşamba 13:58

     


Çevre eğitimi ve bilinçlendirme etkinlikleri nedeniyle ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülünü almaya hak kazanan Didim Belediyesi, ödülünü aldı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın İstanbul Ataköy Marina da gerçekleştirdiği törenle, ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Dairesi Başkanı İbrahim Özdemir tarafından, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a takdim edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

2016'da düzenlenen çevre ve çocuk şenliği etkinlikleri kapsamında, ‘Tohumlar çocuklarla yeşersin’, ‘Çevre için pedal çevir’, ‘Plajda dönüşüm başlıyor’ ve ‘Çevre timi’ etkinlikleri ile öne çıkan Didim Belediyesi, ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülünü son 3 yıldır üst üste almanın sevincini yaşıyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından koordine değerlendirme toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bölgesel Çevre Merkezi-REC, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu plaj kategorisinde ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülünü alan 3 Belediye’den biri olan Didim Belediyesi, ödülünü törenle aldı.

 

“NÜFUS, İLÇE İÇİN ÖNEMLİ BİR BASKI”

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın İstanbul Ataköy Marina da gerçekleştirdiği törene katılan Başkan Ahmet Deniz Atabay, bu ödülü üç yıldır üst üste almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “İnşallah seneye de dördüncüsünü alırız. Didim olarak 80 bin nüfusa sahibiz. 1 Mayıs ile 1 Kasım arasındaki altı aylık turizm sezonunda da ortalama 350 bini buluyor. Hem maddi anlamda, hem de kaynakların kullanımı anlamında ilçe için önemli bir baskı” dedi. Didim’in altyapı sorununun olmadığını ifade eden Atabay, Büyükşehir Yasası ile beraber ilçeye katılan belde belediyelerde altyapı sisteminin olmadığını vurgulayarak, “Onu da Aydın Büyükşehir Belediyesi ile beraber çözüyoruz. Bu sezon sonu Akbük Mahallesi’nde 100 kilometrelik hat için ihale yapılacak ve çalışmalarına başlanacak. Bu çok önemli, çünkü Akbük kapalı bir koy. İlçemizin mahallesi olduğu için de turizmin önemli bir parçası” diye konuştu.

 

“EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Mavi Bayrak almanın zor, kaybetmenin ise kolay olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, şunları kaydetti: “En önemlisi bayrağı göndere çektikten sonra bunun eğitimini verebilmek. Çocuklarımıza ve gençlerimize bunun eğitimini verip, bizim başladığımız işlere onların devam edebilmesi ve kendilerinden sonra gelecek gençlere de bu eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatabilmesi çok önemli. O yüzden Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın yaptığı bu görevi ben çok önemsiyorum. Biz de çocuklarımızı eğiterek, onlara çevre bilincini vererek Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın yaptığı görevlere yardımcı olmak istiyoruz.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler