Takip Et

/>

SON DAKİKA

Fatih Mahalle Muhtarlığı’na bir şok daha

5 Eylül 2015, Cumartesi 11:25

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi, Fatih Mahallesi Muhtarlığından, hizmet binasını üç gün içerisinde boşaltılmasını istedi, boşaltılmadığı takdirde zorla tahliye işleminin yapılacağını bildirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi Muhtarlık bürosunun işgal edilerek kullanıldığı, 42 bin lira borçlarının olduğu, binanın üç gün içinde boşaltılmadığı takdirde zorla tahliye işleminin gerçekleştirileceği bildirildi. Fatih Mahallesi Kapalı Pazar yerinde yer alan, 2009 yılından bu yana muhtarlık binası olarak kullanılan yerin 42 bin lira kira borcunun olduğu belirtilerek, bu sebepten dolayı binayı üç gün içerisinde boşaltmaları istendi.

Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, “Bu binayı biz 6 yıldır muhtarlık binası olarak kullanıyoruz. Buraya kafamıza göre gelip oturmadık. 2009 yılında bu binanın muhtarlık binası olduğu bize Aydın Belediyesi tarafından tebliğ edildi. Binanın tüm iç tadilatları Aydın Belediyesi tarafından yapıldı. Hatta bizim buraya taşınmamıza belediye ekipleri yardımcı oldu. Ne olduysa binayı işgal ederek kullandığımız ifade edilerek, bize 42 bin lira borç kesilip binayı boşaltmamızı istiyorlar” dedi.

“NE İLGİNÇTİR Kİ HER ŞEY KÖMÜR PROTESTOSUNDAN SONRA BAŞLADI”

‘’2013 yılında çevresinde 4 okul, 1 gençlik merkezi ve çok katlı binaların bulunduğu, Türkiye’nin en modern pazar alanı kömür deposu olarak kullanıldı’’ diyen Taşçıoğlu, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

“Yaşanılan her şey kömür gerginliğinden sonra başladı. 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da pazar yerimize kömür dökülmek istendi. Biz pazar yerimiz açılacak diye beklerken, pazar yeri yine kömür deposu olacaktı. Biz de Fatih Mahallesi Muhtarlığı olarak bu duruma tepki gösterdik. Pazar yerimize kömür döktürmedik. Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin ısrarına rağmen karşı çıktık. 8 Eylül’de yaşanan bu olayın hemen ertesi günü ASKİ’den 3 görevli su saati okuma talebi ile gelerek suyumuzu kestiler. Bir sonraki gün suyumuzun kaçak olduğunu beyan ettiler. Mahkemeye başvurduk ve sonuç olarak biz haklı çıktık. Aradan yaklaşık olarak 1 yıl geçti ASKİ bize 8 bin lira borç çıkardı. Aradan bir hafta geçmedi ki muhtarlık binamızı işgal ederek kullandığımız söylenerek 42 bin lira borç çıkardılar. Muhtarlık binamızı 3 gün içinde boşaltmamızı istediler. Biz hiçbir yeri işgal etmedik. 2009 yılında Aydın Belediyesi nereyi gösterdiyse orada hizmet veriyoruz. Biz davamızda haklıyız. Halk güçlüdür, güç haklıdan yanadır.” (MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler