Takip Et

SON DAKİKA

'Mavi Kapak' projesi bir aldatmacaymış

4 Kasım 2016, Cuma 07:29

     


Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır sürdürülen “Mavi Kapak” projesinin atık pet şişeleri ve kapaklarını toplamakla yükümlü olan şirketlerin oyunu olduğunu ve 'kampanya' adı altında halka gönüllü çöpçülük yaptırıldığını iddia etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır sürdürülen “Mavi Kapak” projesinin aldatmaca olduğunu öne sürdü. “Mavi kapak getir, tekerlekli sandalyeyi götür” sloganıyla başlatılan kampanyanın aslında vatandaşlara hamallık yaptırmaktan başka bir işe yaramadığını savunan Dilmen, “Pet şişe üreten şirketler, vatandaşları engelliler üzerinden kullanıyor. 'Mavi Kapak' adıyla başlatılan kampanyalar vatandaşları kandırmaktan başka bir şey değil” dedi. Dilmen, vatandaşların iyi niyetle, engelliler adına biriktirip getirdiği mavi kapakların kargo bedelinin, bir tekerlekli sandalyeye bedel olduğunu söyledi.

VATANDAŞLARA HAMALLIK YAPTIRILIYOR

Bu kampanyanın vatandaşlara hamallık yaptırmaktan başka bir şey olmadığına değinen Dilmen, “Mavi kapak getirmeyin, diyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız ısrarla getiriyor. Engelliler Derneği, geliri olan herhangi bir kuruluş değil. O nedenle kapakları gönderemediğimiz için çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Bir tekerlekli sandalye alabilmek için 300 kilo mavi kapak biriktirilmesi gerekiyor. Bu da çok yer kaplıyor, kargo parası da yekun tutuyor. 300 kilo kapak için kargo şirketine vereceğimiz parayla tekerlekli sandalye alırız daha iyi. Hiç değilse işin hamallığını yapmayız” dedi.

OYUNA GELMEYİN

'Mavi Kapak' projesinin bir aldatmaca olduğunu ve yasal olmadığını kaydeden Dilmen, "Edindiğim bilgiye göre pet şişe üreticileri, ürettikleri pet şişeleri toplamak ve geri dönüştürmekle yükümlü... Bu da hem zor hem de yüksek maliyetli olduğu için böyle bir zahmete girmektense vatandaşlara çevreye ve sağlığa zararı olan mavi kapakları engellilere tekerlekli sandalye verme bahanesiyle toplatıp bu zahmetten kurtulmuş oluyorlar. Böylece engelliler adını kullanıp halkı kandırarak çöplerini toplatma yoluna gittiler. Üretici firmaların sorumluluğunda başlatılan bu kampanya ile asıl maksadın engellilere yardım etmekten çok, çevreyi kirleten, doğaya ve sağlığa zararlı plastik pet şişelerin ve kapaklarının hayırsever halka toplatılması olduğunu iddia eden Dilmen, vatandaşların bu oyuna gelmemelerini istedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler