Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'a giriş çıkış yapacaklarda aranan şartlar

4 Nisan 2020, Cumartesi 16:33

     


Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgının önlenmesi amacıyla alınan karar sonrası Aydın’a giriş ve çıkış yapacak olanlarda aranan şartlar belirtildi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan yeni tedbirler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı ve uygulama bugünden itibaren sıkı denetimler eşliğinde yürütülüyor. Aydın Valiliği’nce yapılan açıklamada, 15 gün süreyle alınan karar doğrultusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine giriş veya çıkış yapacak olanların mazeret gerekçeleri ile istenecek belgeler yer aldı.

Aydın giriş noktalarından şehirler arası geçiş için geçerli olacak mazeretler ise şunlar:

“Temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç, tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan lojistiğin sağlanması amacıyla, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları, malın cinsi, teslimat yeri, teslimat tarihini gösteren irsaliye, makbuz veya fatura belgeleriyle giriş çıkış yapabilecek. Belirtilen amaçlarla kısıtlama yapılan illere giriş yapanlar, giriş amacını gösteren belgelerle 72 saat sonrasına kadar teslim ilinden ayrılarak ilk çıkış iline dönebilecek. Yurt içinde yük/yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası taşımacılık yapanların transit şekilde geçişlerine izin verilecek, zorunlu dinlenme molaları dışında duraklama ve konaklama yapamayacaklar. Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olan ve araçları enerji sektöründe görevli oldukları belge, sevk irsaliyesi ile giriş çıkış yapabilecek. Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin farklı illerde bulunması durumunda iller arası giriş çıkışları gerekli belgeleri ibraz etmek şartı ile yapılabilecek. Sağlık ve güvenlik başta olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar, görevli olduklarına dair belge veya kimlik ile giriş/çıkış yapabilecek. İl genelinde 01.01.2020 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları geçici olarak yasaklanmıştır. İlimizde pazaryeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ile çalışanlar maske ile girecekler. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır. Meydanlarda ve sokaklarda vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecektir. Tedbirlere ilişkin uygulamada alınan kararlara uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası, aykırılığın durumuna göre Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.” (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler