Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydınlı muhtar cezai yaptırım istiyor

3 Ağustos 2020, Pazartesi 13:39

     


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ‘Sosyal Medya Yasası’, en çok Aydınlı muhtarı sevindirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Köşk Ketenyeri Mahallesi Muhtarı Mitat Yalçın, mahallesinde yapılan bir nişan töreni sonrası ‘Koronavirüs’ çıktı haberlerinin asılsız olduğunu belirterek, bu haberi yapan ve sosyal medyada yayanlar hakkında cezai işlem yapılmasını talep etti.

“HABER ASILSIZ ÇIKINCA HABERLER KALDIRILDI”

Köşk Ketenyeri Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan bir nişan töreni sonrası, ‘Nişan töreni sonrası koronavirüs yayıldı’ haberlerinin asılsız olduğunu ve bu nedenle mahalle halkının mağdur olduğunu belirten Muhtar Mitat Yalçın, “Yaklaşık 15 gün önce mahallemizde yaşayan Hatice ve Mehmet Atalay çiftimizin kızları Sümeyye Atalay’ın nişan merasimini gerçekleştirdik. Nişan töreni sonrası Köşk ilçe merkezinde oturan damadın annesi Perihan Akıncı’nın astım hastası olduğu için hastaneye tedaviye gitmiş. Bu olay sonrası ‘yapılan nişanda koronavirüs yayıldı’ gibi bazı sözde haber siteleri haber yapmış. Yapılan haber asılsız çıkınca internet siteleri haberi kaldırdı. Ama sosyal medyada bu söylenti devam ediyor. Ben, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden ve Sağlık Bakanlığı’ndan bu konuda cezai yaptırım istiyorum” dedi.

“MAHALLEMDE YAŞAYAN 235 KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ”

Kurban Bayramı öncesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 9 maddelik sosyal medya düzenlemesini en çok kendisinin sevindiğini belirten Muhtar Yalçın, “Yapılan haberler ve bu haberin sosyal medyada yayılması ile mahalle halkımıza, adeta öcü gibi davranılıyor. Yapılan nişan sonrası mahallemizde hiçbir pozitif vakamız yok. Çıkan haberler nedeniyle mahallemde yaşayan 235 kişi mağdur edildi. Mahallemize virüs endişesi ile ne gelen oluyor ne de diğer mahallelere gittiğimizde insan muamelesi görüyoruz. Bizlere virüslü insanlar gibi davranılıyor ve herkes bizden kaçıyor. Tabi ki bu virüs nedeniyle hepimiz tedbirli olacağız ama insanları da rencide etmemeliyiz” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler