Takip Et

/>

SON DAKİKA

İşçiler Maden ocağı önüne Türk Bayrağı dikip çadır kurdular

1 Mart 2016, Salı 17:25

     


Söke’de çalıştıkları özel maden ocağından 5 aydır maaşlarını alamadıkları için başladıkları iş bırakma eylemini 7 gündür sürdüren maden işçileri, bu kez maden ocağının önüne Türk Bayrağı dikip, çadır kurarak eylem yapmaya başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Söke’de özel bir maden ocağında çalışan ve maaşları ödenmediği gerekçesiyle iş bırakan işçiler, eylemlerinin 7’nci gününde maden ocağı önüne Türk Bayrağı dikti, ardından çadır kurarak iş bırakma eyleme devam ettiler.

Maden işçileri ile aileleri, Cumartesi günü de dövizler taşıyarak Söke Hükümet Meydanı'nda eylem yapmıştı.

“HAKKIMIZI ALANA KADAR SÜRECEK”

Maden ocağı önüne sabah erken saatlerde gelen işçiler, Türk Bayrağı diktikten sonra bir de çadır kurdular. Ocağın önünde oturma eylemini sürdüren maden işçileri, yetkililerin seslerini duymasını istediler. Madenciler adına konuşan Adem Çelik, şunları söyledi:

“Bir hafta önce başlatmış olduğumuz iş bırakma eylemi sürüyor. Maden ocağının etrafında çadırımızı da kurarak eylemimizi sürdürürken patronumuz yanımızdan geçiyor ve bize ne tepki veriyor ne de birimizi çağırarak konuyu neticeye kavuşturmuyor. Eğer bu iş kavuşmuyorsa biz de bunu kavuşturasıya kadar uğraşacağız. Eylemimiz bir sonuç alınana kadar devam edecektir. Biz hak edilmiş hakkımızı istiyoruz. Sadece alnımızın terini istiyoruz. Biz maden işçileri olarak farklı bir şey istemiyor ve dilenmiyoruz. Hiçbir yere de zarar vermiyoruz, sadece buraya gelerek sakince eylemimizi sürdürüyoruz. Beklememiz sürecek.” (BURHAN CEYHAN)

 

150 maden işçisi işi bıraktı

Sökeli maden işçileri emeklerinin hakkını istiyor







 
Son Eklenen Haberler