Meyvesinden yağ, yaprağından çay, suyundan gübre ve yem elde edilen zeytinin çekirdeğinden de çok az kül bırakan "çevreci ve doğal" kalorifer yakıtı üretiliyor. Zeytin çekirdeğinden elde edilen ve çok az miktarda kül bırakan "çevre ... haberin devamı için tıklayın
- 28 Kasım 2019, Perşembe 12:48
Zeytin çekirdeğinden elde edilen ve çok az miktarda kül bırakan "çevre dostu" kalorifer yakıtının kullanımı artıyor. Türkiye'nin zeytin üretiminde önde gelen bölgelerinden Edremit Körfezi'nde bu ürün her yönüyle değerlendirilerek ekonomiye kazandırılıyor. Meyvesinden yağ, yaprağından çay, suyundan gübre ve yem elde edilen zeytinin çekirdeği de kalorifer yakıtına dönüştürülüyor. Verdiği ısı yüksek, külü çok az olan bu yakıt, çevreci özelliğiyle ilgi görüyor. ( Hakan Firik - Anadolu Ajansı )


