Takip Et

SON DAKİKA

Yenipazar'da TMO mısır alımına başlıyor

27 Ağustos 2016, Cumartesi 03:11

     


Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) mısır alımı yapmaları konusunda müracaat ettikleri belirterek, "Eylülün ilk haftasında TMO mısır alımına başlayacak" dedi.

Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle mısırda rekolte kaybı oluşabileceğini söyleyen Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, "Ürününde verim kaybı yaşaması muhtemel olan çiftçimizi, tüccarın elinden kurtarmak için ilçemizde mısır alımı yapması için TMO'ya başvuru yaptık" diye konuştu.

Yenipazar'da 22 bin hektar alanda tane mısır üretimi yapıldığını ifade eden Kozbek, tek ekim yapılan tarlalarda hektar başına bin 650 kilo, ikinci ekim yapılan alanda ise 1 ton rekolte beklediklerini söyledi. Süleyman Kozbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemizde bu sezon yaklaşık 32 bin hektar alanda mısır ekimi yapıldı. Bunun 10 bin hektarı silajlık mısır, diğerleri de tane mısır. Hasat dönemi yaklaşan mısırın, tüccar tarafından belirlenen düşük fiyatlardan satılmaması için, TMO'dan alım yapması için talepte bulunduk. Talebimizi olumlu yanıt verildi ve TARİŞ depolarında alım yapılacağı belirtildi. Eylülün ilk haftasında hasadı başlayan tane mısırı geçen yıl TMO 72,5 kuruşa almıştı. Bu yıl 74 kuruştan mısır alımını gerçekleştirecek." (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler