Takip Et

SON DAKİKA

Çiftçiye destek sözü

27 Ağustos 2016, Cumartesi 02:53

     


Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan'ı ziyaret eden Şekerbank Ege Bölge Tarım Satış Yönetmeni Sezer Sevinç, yağmur ve dolu nedeniyle mahsulü zarar gören çiftçilerin durumu hakkında bilgi alıp, destek olmaya hazır olduklarını bildirdi.

Şekerbank Nazilli Şubesi Müdürü Aliye Memişoğlu ile Ege Bölge Tarım Satış Yönetmeni Sezer Sevinç, Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Tarhan, yağışlar nedeniyle en fazla zararın incir ve kestane ağaçlarında oluştuğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

"SİGORTA KAPSAMINA ALINMIYOR"

Son günlerde yaşanan yağmur ve dolu felaketi nedeniyle üzüm, elma, ceviz ve zeytin ağaçlarının bir kısmı ile incir ve kestanede zararın büyük olduğunu belirten Bilal Tarhan, şunları söyledi:

"İlçemizde 105 bin hektar alanda çiftçimiz üretim yapmakta. Bu yaşanan felaket nedeniyle hasat dönemi olan çeşitli ürünlerde zarar oluştu. 16 bin hektar alanı kapsayan kestane ile yine aynı alana tekabül eden incirin üçte biri zarar görmüş durumda. Şuana kadar yapılan zarar tespitine göre, 4 bin 500 hektar kestane, 4 bin 200 hektarlık alanda incir zarar gördü. Bu rakamlar üretimin büyük ölçüde düşüşe uğrayacağı anlamına geliyor. İncir ve kestane üreticisi dağlık bölgede yetişen bu ürünleri TARSİM sigortası yaptırmıyor. TARSİM sigortası yapılmış olsa da bu mevsimde yağan yağmur ve doludan zarar gören ürünler, sigorta kapsamına alınmıyor. Çiftçimizin bu zararının devlet tarafından karşılanması ve TARSİM sigortalarında yeni düzenlemeler yapılması için Aydın milletvekillerimizden destek istedim. Üreticinin geçtiğimiz yıllarda yaşadığı sorunlarda sadece banka borçlarında öteleme yapılıyor. Dağlık bölgede üretim yapan çiftçimizin birçoğu banka kredisi kullanmadığı için, ötelemenin onlar için hiçbir anlamı olmuyor."

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ SÖZÜ

Bankalarının her zaman çiftçinin yanında olduğunu dile getiren Sezer Sevinç, "Öncelikle üreticimizin yaşadığı bu felaket nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Biz, ürünü bu felaket nedeniyle zorda kalan çiftçimize destek olmaya her zaman hazırız. Bankamızdan kredi kullanan ve mahsulü zarar gören çiftçimizin borçlarını öteleyebiliriz. Yeni kredi kullanmak isteyen mağdur çiftçimiz için de, faiz oranlarını 2-3 puan daha düşük kredi vererek, onların bu zor günlerinde yardımcı olabiliriz" dedi.

(ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler