Takip Et

/>

SON DAKİKA

Fason üretim yaptığı fabrikanın sahibi oldu

15 Aralık 2017, Cuma 10:54

     


Sökeli iş adamı Tamer Makaraç, 15 yıldır fason üretim yaptığı VF Corporation’un Türkiye’deki fabrikasını satın alarak 400 Milyonluk yatırıma yelken açtı. Makaraç, işçi alımlarına 2018’in Ocak ayı sonunda başlanacağını ve üretimlerin Söke Er Tekstil adı altında yapılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Lee, Wrangler, The North Face gibi tanınmış markaları bünyesinde bulunduran ABD merkezli VF Corporation, geçtiğimiz aylarda Aydın Söke’deki fabrikasını, satış mağazasını ve dağıtım merkezini kapatarak yaklaşık 700 işçinin işine son vermişti. VF Ege Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti olarak Türkiye’de faaliyet yürüten VF Corporation, fabrikayı Sökeli iş adamı Tamer Makaraç’a satma kararı aldı. Ön protokollerin yapıldığı satışın ardından devir teslim işlemlerinin 2018’in Ocak ayı sonunda tamamlanacağı belirtildi.

 

AYDININ MARKASI DÜNYA PAZARINDA

Sökeli iş adamı Tamer Makaraç, Aydın Denge Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Söke Er Tekstil bünyesine alınan fabrikanın Aydın’ın ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti. Makaraç, “ 20 yıldır Söke Er Tekstil olarak faaliyetteyiz. VF grubuna 15 yıldır fason olarak çalışıyordum. Bunun içerisine H&M, Zara, Lee, Wrangler ve The North Face gibi markalar dâhildir. VF Grubunu Söke Er Tekstil olarak satın aldık. Bu benim için büyük bir gururdur. Teslimatlar Ocak ayı sonunda gerçekleştirilecek. Fabrikayı bünyemize tam anlamı ile aldığımızda da adımız Söke Er Tekstil olarak devam edecektir. Böylelikle şu anda var olduğumuz Dünya pazarında da Aydınlı bir marka olarak var olacağız” diye konuştu.

 

"HAYALİMİZDE OLMAYAN BİR YATIRIMA YELKEN AÇTIK"

VF Grubununun satışı Söke Er tekstil’e yapmak için büyük katkı sağladığını anlatan Makaraç, fabrikanın güvenilir ellerde olduğunu belirtti. Makaraç şöyle konuştu; “ Bizi hayallerimizin içerisinde VF Grubu almak hiç aklımızdan geçmemişti. Bu alışverişte kendilerinin çok büyük katkısı vardır. VF Grubu her şeyden önce bu fabrikayı işletebilecek ehli ellerde olmasını istedi. Satış esnasında da buna çok özen gösterdiler. Fabrikayı piyasaya düşürüp ne kadar fazlaya satarsam o kadar büyük kardır demediler. Ne kadar işinde ehli bir işletmeye verirsek o kadar faydalı oluruz dediler. Nitekim 3-4 aylık görüşmelerimizin sonucunda VF Grubu grubu ehli ellere satışı daha fazla istedi. Bu fabrikanın işlemesini ve çalışan personelin tekrardan iş sahibi olmasını çok istediler.”

 

"MÜŞTERİ PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETECEĞİZ"

Dünyaca ünlü markaların üretimlerinin Söke’de yapılacağını kaydeden Makaraç, “ Bizim Sektörümüzde denim, yıkamalı üretim 4 işlemden oluşur. Kesim dikim yıkama ve kalitedir. Biz bu işlemlerin son ayağını gerçekleştiriyoruz. VF Grubunu tamamen aldığımızda firmalarımız bütünleşmiş şeklinde çalışacaklar. Müşteri portföyü daha da genişleyerek buraya Zara ve H&M gibi markaları da getirerek ön görüşmeleri sağlayacağız. Türkiye’de üretimi çok az görülen markalar Söke’ye girecekler. Bu fabrika Amerikan şirketi olduğu için çok fazla sesi duyulmamış. Ticari ortamlarda bulunmamış. Sivil Toplum Örgütlerinin arasında da çok fazla yer almadığı için birçok kimse fabrikanın nerede olduğunu bilmiyor. Biz Söke’nin Aydın’ın ve Türkiye’nin gururu olacağız” diye konuştu.

 

İŞÇİ ALIMLARI OCAK AYI SONUNDA

Fabrikanın 47 bin metrekare alan üzerine kurulu olduğunu, üretim kapasitesi ve kalite anlamında Türkiye’de ilk üçte yer aldıklarını belirterek üretimlerin ‘çevre dostu’ anlayışı ile yapıldığını anlatan Tamer Makaraç, işine son verilen işçilere de müjde verdi. Makaraç, Ocak ayı itibari gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından işçi alımlarına başlanacağını söyledi. Makaraç, “VF Ege’nin Söke fabrikası çevre dostudur. Hatırlatmam gerekirse 2009’lu yıllarda bu fabrikanın kapastesi bin 500 iken kapattığı zaman içerisinde yarı yarıya bir oranda idi. Bizler de ilk etapta 500 işçi ile yola çıkarak 3 yıl içerisinde 2009’un seviyesine gelmek istiyoruz. Hem işçi sayımızı hem pazarımızı hem de üretimimizi artırmak istiyoruz. Çalışanlarımızın çoğunluğu Söke ve civarında. Hedifimiz sadece Söke’ye hitap etmek değil. Bölgeye hitap etmeyi istiyoruz. Markalaşmakta amaçlarımızın arasındadır. Ama öncelikle ayaklarımızın üzerine basarak yürümek istiyoruz. Süreci birlikte yaşayacağız” dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler