Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ’de yapay zeka dönemi başlıyor

26 Şubat 2024, Pazartesi 11:15

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, önemi her geçen gün artan yapay zekayı, yabancı dil öğretiminde etkin biçimde kullanmak için düzenlenen eğitimde yer aldı.

Uluslararası yabancı dil öğretimi akreditasyon kuruluşu Eaquals ve Türkiye’deki paydaşı Macmillan Yayıncılık tarafından düzenlenen, 43 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ADÜ Öğr. Gör. Bilge Sevim Soykut temsil etti.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bertan Akyol, yapay zeka kullanımında eğitimcilerin ve öğrencilerin yeni beceriler kazanmalarının önemine vurgu yaparak “Kullanım alanları her gün çeşitlenen yapay zekanın eğitim ve öğretim sistemlerindeki ağırlığı gelecekte hızla artacaktır. Bu yüzden kurumumuzun değişen trendleri yakından takip etmesini ve eğitimde uluslararası kalite standartlarına ulaşmasını destekliyor ve heyecanla izliyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında, yapay zeka araçlarının sınıf içinde etkin kullanımıyla ilgili uygulamalar yapıldı. Ayrıca yabancı dil öğretiminde akreditasyon ve kalite standartları hakkında Eaquals Direktörü Lou McLaughlin tarafından sunum yapıldı.

Akreditasyon çalışmalarına Mayıs 2023’te başlayan Yabancı Diller Yüksekokulunun Kalite ve Akreditasyon Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Bilge Sevim Soykut, Lou McLaughlin ve Akreditasyon Danışmanı Duygu Erdoğan ile görüşerek süreç hakkında bilgi alışverişinde bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler