Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ, o alanda ilk mezunlarını veriyor

18 Ocak 2024, Perşembe 11:34

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çevre Sağlığı (Disiplinlerarası) Ana Bilim Dalı Doktora programının ilk doktora tez savunma sınavı gerçekleşti.

Çevre Sağlığı (Disiplinlerarası) Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, ADÜz başta olmak üzere, Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden katılım sağlayan öğretim üyelerinden oluşan tez savunma jürisi ile ilk doktora sınavının gerçekleştiğini belirtti.

Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, 1 doktora öğrencisi, 9 yüksek lisans öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış olan ve öğrenci sayısı artarak devam eden Çevre Sağlığı (Disiplinlerarası) Ana Bilim Dalı sayesinde; Çevre Sağlığı alanında yetiştirmiş oldukları doktora ve yüksek lisans programı öğrencileri ile programın amaçları doğrultusunda çevre sağlığı alanında uzman kişilerin yetiştirilmesine katkı sağladıklarını vurguladı.

Doktora tez savunma sınavının jürisinde yer alan Prof. Dr. Fatma Nur Baran Aksakal, Prof. Dr. Dilek Öztaş, Prof. Dr. Deniz Aktaş Uygun, Doç. Dr. Belgin Yıldırım, Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak ve Doç. Dr. Çiğdem Tuğaç’a katılımları ve destekleri için teşekkür eden Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, doktora tez sınavını başarı ile savunan Tarık Özdemir’i de tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler