Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ’de “Öncesi ve Sonrası Deprem” konulu panel düzenlendi

9 Ocak 2024, Salı 18:12

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aydın Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen “Öncesi ve Sonrası Deprem” konulu panel, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Deprem farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen panele, ADÜ Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı ve Aydın MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İnşaat Teknolojisi Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Öztürk’ün moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşmacı olarak yer alan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selman Sağlam “Deprem Zemin İlişkisi”, İnşaat Teknolojisi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Korkmaz Yıldırım “Deprem Yapı İlişkisi” ve GEA Arama Kurtarma Ekip Lideri Şükrü Bala “0. Saniye; Deprem Sırasında Davranış Biçimi” konularında sunum gerçekleştirdi.

Deprem bilincinin toplum için ne kadar kritik olduğunu vurgulayan konuşmacılar; depremlerin nedenleri, altyapı güvenliği, eğitim ve simülasyonlar, iletişim ve kriz yönetimi gibi önemli konuları ele aldı. Deprem öncesi, anı ve sonrasında alınması gereken önlemlerin detaylı bir şekilde anlatıldığı panelde, depreme dayanıklı binaların tasarımı, altyapı projelerinin depremin dikkate alınarak oluşturulması, eğitim ve simülasyonların etkisi gibi konulara değinildi.

Panel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi ve Aydın MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu’nun Prof. Dr. Selman Sağlam, Öğr. Gör. İbrahim Öztürk ve Şükrü Bala’ya katkılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etmesi ile sona erdi. (ERDAL AYDIN)

 

 







 
Son Eklenen Haberler