Takip Et

/>

SON DAKİKA

Beyaz önlüklerini giydiler

1 Mart 2024, Cuma 17:46

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni”, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Törene, İncirliova Kaymakamı Canan Hacer Baştürk, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımları Prof. Dr. Bülent Ulutaş ve Prof. Dr. Göksel Erbaş, Aydın İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hamit Eray Yeşilçayır, İncirliova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Tanrıbuyurdu, Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Veteriner Fakültesinin 24 yıldır aralıksız verdiği mezunlarıyla Veteriner Hekimliği camiasına sağladığı katkılara vurgu yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, ‘Ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip olan Fakültemizin taşıdığı vizyon ve misyonuyla öğrencileriyle, akademik ve idari kadrosuyla bütünleşmiş, birleştirici ve katılımcı bir eğitim öğretim sistemini kendisine hedef edinmiştir. Ülkemizde ve dünyada hekim olmak bir ayrıcalıktır. Hayatınız boyunca sizler önlüğünüzün taşıdığı vizyon ve misyonu temsil edeceksiniz.’ dedi.

Öğrencilerin ailelerine teşekkür eden Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, ailelerinin önünde onurla giyecekleri beyaz önlüğün onları sorumluluk sahibi yaptığını söyledi ve töreni düzenleyen öğretim üyeleri ve idari personele teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Veteriner Hekimliği Temel Bilimleri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Aysun Gültekin’in sunuculuğunu yaptığı törende konuşma yapan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, öğrencilere ve velilerine çok kıymetli bir veteriner fakültesinde okuyacaklarını akademik kadrosu ile ilk sıralarda yer alan üniversitemizin örnek bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde okumanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, veteriner hekimlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ve kutsal değerleri asla kaybetmemek gerektiğini söyledi.

Tören, öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesinin ardından eğitim ve meslek hayatlarında başarılar dilemesi ile sona erdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler