Ege ihracatının yıldızları ödüllendirildi
9 Nisan 2022, Cumartesi 11:21Tweet | ||
![]() |
Ege Bölgesi’nde 2021 yılında 1 milyar 337 milyon dolarlık ihracatla gıda sektöründe ihracat şampiyonu olan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin rekor ihracatına yüzde 88’lik katkı sağlayan 40 üyesi için “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” düzenlendi. Ödül kazanan firmalara plaket yerine 5 bin fidan sertifikası verildi.
Ege Bölgesi’nde 2021 yılında 1 milyar 337 milyon dolarlık ihracatla gıda sektöründe ihracat şampiyonu olan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin 2021 yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Bedri Girit 41 oyla güven tazeledi.
“303 MİLYON DOLAR DÖVİZ ELDE EDİLDİ”
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin genel kurulunda Divan Başkanlığını Hakan İshakoğlu yaparken, katip üyelikleri Özlem Yalçın ve Önder Dinçsoy üstlendi. Birliğin 2022 yılı bütçesi 24 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi.
Genel kurulda konuşan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü olarak 2021 yılı sonunda 3 milyar 590 milyon dolar ihracat seviyesine ulaşarak, 2023 yılı hedefine iki yıl önce ulaştıklarını dile getirdi. Başkan Girit, “Su ürünleri sektörü 1 milyar 436 milyon dolarlık ihracatla en büyük katkıyı sağladı” diyen Girit, “Su ürünleri sektörünü 1 milyar 312 milyon dolarlık ihracatla kanatlı eti ve yumurta sektörü takip etti. Kanatlı eti 926 milyon dolar ihracat yaparken, yumurta ihracatımız 386 milyon dolara yükseldi. Çin’e aldığı ihracat vizesiyle morallenen süt ürünleri sektörü 486 milyon dolar ihracat performansı gösterdi. Bal sektörü Türkiye’ye 33 milyon dolar kazandırırken, diğer ürünlerin ihracatından 303 milyon dolar döviz elde edildi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği olarak da 1,3 milyar dolar ihracatla Türkiye Geneli payımızı yüzde 37 olarak gerçekleştirdik” diye konuştu.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin 2018 yılında 938 milyon dolar olan ihracatını 2021 yılında yüzde 33 artırarak 1,3 milyar dolara ulaştırdıklarını aktaran Girit, 2021 yılında toplam 142 ülkeye su ürünleri ve hayvansal mamuller ihraç eder konuma geldiklerinin altını çizdi.
“FUARLARA YOĞUN KATILIM GÖSTERECEĞİZ”
Dünya sofralarında üç öğün protein kaynağı olmaya devam edeceklerini vurgulayan Girit, “2022-26 döneminde sürdürülebilir üretimle, AB ülkeleri, ABD, Orta Doğu, Uzak doğu ülkelerinde düzenlenen fuarlarda yoğun tanıtımlar yaparak sektörümüzün Türkiye geneli ihracatını 5 milyar dolara çıkarma çabası içinde olacağız. Bu amaçla Türkiye’nin ihracatında stratejik öneme sahip su ürünleri sektörünün tanıtımı amacıyla Türkçe, İngilizce, Çince, Rusça ve Almanca dil versiyonları ile bir imaj filmi yaptırdık ve farklı tanıtım platformlarında (yurtdışı fuar, ticaret heyetleri, sektörel toplantılar vb.) gösterimini sağladık. Kanatlı sektörü imaj filmi için de çalışmalarımıza start verdik. Özellikle süt ürünleri ihracatında ihracat vizesi aldığımız Çin’de büyümek için soğuk hava deposu kurmayı planlıyoruz. Bu sayede bu ülkeye ihracatta önemli büyüme kaydedeceğimize inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin seçimli genel kurulunda Bedri Girit Başkanlığı’ndaki yeni yönetim ve denetim kurulları da şu isimlerden oluştu: Sinan Kızıltan, Ufuk Atakan Demir, İsmail Aksoy, Osman İşlek, Nedim Kalpaklıoğlu, Mustafa Cem Sağır, Ergun Abalıoğlu, Keskin Keskinoğlu ve Mehmet Şahin Çakan.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu da,
Haluk Taktak, Osman Özpek ile Mustafa Harun Gümüşel’den oluştu. (HABER MERKEZİ)

Manisa'nın Kula ilçesinde tarım arazileri, gelinciklerle adeta kırmızıya

13 Mayıs'ta teröristlerin havan saldırısında yaralanan Uzman Onbaşı Haydar

tvDEN ekranlarında Servet Töz sunuculuğunda yayınlanan Fikrim Var programının

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde darp sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılan

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bir gölet kenarında kıyafetleri bulunan

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanın kazan dairesinde dumandan etkilenen

Antalya'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuğun cesedine sulama

Çine Sanayi Sitesi Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında facia ucuz

Aydın’da yaşayan Alparslan bebeğin SMA Tip-1 hastalığının tedavisi için

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığından Afyonkarahisar Valiliğine atanan Kübra

Bursa'nın Orhangazi İlçesinde dün sabah saatlerinde kendi kullandığı

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tarlaya devrilen traktörün sürücüsü

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Şeval

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Ortaklar Anadolu Lisesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde seyir halindeki traktörün römorkundan

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir,

Efeler Belediyesi’nin düzenlediği “Kültür ve Sanat Etkinlikleri”

Aydın'ın Germencik ilçesinde karatede başarı sağlayan minik sporcular,

Tüm dünyayı saran gıda milliyetçiliği en son buğday ihracatına getirilen

Kamu ihalelerinde elektronik ihale (e-ihale) yönteminin kullanımı zorunlu hale

Aydın'ın Söke ilçesinde sulama kanalına devrilen traktörün

Çine Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Aydın Valisi

Ege İhracatçı Birlikleri’nde 1 Nisan 2022 tarihinde başlayan genel kurul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri,

7 Mayıs’ta ölümcül kalp ritim bozukluğu nedeniyle kalbi duran