Takip Et
  • 6 Mart 2021, Cumartesi 12:40

"İlklerin kadını" Türk kadınını temsil etmenin gururunu yaşıyor

İzmir - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ebru Güner Canbey, Türkiye'de kompozisyon ve orkestra şefliği ana sanat dalında ilk ve tek "profesör" unvanını kazanan kadın olmanın gururunu yaşıyor. Çocuk ... haberin devamı için tıklayın

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ebru Güner Canbey, Türkiye'de kompozisyon ve orkestra şefliği ana sanat dalında yardımcı doçent, doçent unvanlarını alan ilk kadın olan ve kısa süre önce bu alanda ilk ve tek "profesör" unvanını kazanan kadın olmanın gururunu yaşıyor.   Ebru Güner Canbey, geçen yıl ağustos ayından bu yana Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini yürütüyor.  ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ebru Güner Canbey, Türkiye'de kompozisyon ve orkestra şefliği ana sanat dalında yardımcı doçent, doçent unvanlarını alan ilk kadın olan ve kısa süre önce bu alanda ilk ve tek "profesör" unvanını kazanan kadın olmanın gururunu yaşıyor. Ebru Güner Canbey, geçen yıl ağustos ayından bu yana Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini yürütüyor. ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )