Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Bizim de hayvanlar kadar hakkımız var”

26 Mart 2022, Cumartesi 23:15

     


Aydın Efeler Mimar Sinan mahallesinde halk, son zamanlarda sayıları 20’yi geçen sokak köpeklerinin gazabına uğruyor. Özellikle köpeklerin bulunduğu yerin okul bölgesi olması sebebiyle küçük çocukların köpek saldırısına uğraması, bölge halkına derin bir korku yaşatıyor. Dışarı tek başına çıkmaktan korkan çocuklar, aileleri olmadan bir yere gidemiyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çocuklarını tek başına dışarı çıkartmaya korktuğunu ifade eden bölge halkı, sokak köpekleri tarafından saldırıya uğramanın korkusuyla yaşıyor.

“HAPİSHANEDEYMİŞİZ GİBİ YAŞIYORUZ”

Bölge halkından Gülseren Özciğer, çocuklarının okula dahi gidip gelemediğini ifade ederek, “Burada çocuklarımızı ve torunlarımızı dışarı çıkartamıyoruz, okula götürüp servislere bindiremiyoruz, akşam yürüyüşlerine çıkamıyoruz, arabadan inip evlerimize giremiyoruz. Bu durumu nereye şikayet edersek edelim, hepsi birbirinin üzerine atıyor. Evet, hayvan hakları mevcut fakat çocukların da hakları var. Bu köpekler barınaklara götürülebilir, isteyen o şekilde sahiplenip evine alabilir. Biz şu an hapishanedeymiş gibi yaşıyoruz. Biz içeride kalmaya mecbur muyuz? Çocuklarımız sitenin içerisinde dahi giremiyor. Çünkü kapıların altından dahi giriyorlar. Bu durumun bizler için bir çözümünü bulmaları gerekiyor” şeklinde ifade etti.

“HERKES BİRBİRİNİN ÜZERİNE ATIYOR”

Site sakinlerinden Sabri Can da konu ile ilgili “Bu sokaktaki köpeklerden şikayetçiyiz. Kimi arasak herkes birbirinin üzerine atıyor. Biz şu an arabamızın kapısını açıp evimize dahi giremiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ni de aradım. O Efeler Belediyesi’ne atıyor suçu, Efeler Belediye’de Büyükşehir Belediyesi’ne. Daha düne kadar burada 1-2 köpek varken, şimdi 15-20 köpek var. Barınaklardan mı bıraktılar bu hayvanları anlayamadık. Bu hayvanlara barınaklarda bakılmıyor mu?" dedi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler