Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Çocuklarımız okula aç gidiyor”

26 Aralık 2023, Salı 22:14

     


İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM’de görüşülmekte olan torba yasanın 45'inci maddesi üzerine partisi adına söz alarak görüşlerini dile getirdi. Ülke genelindeki ekonomik durum hakkında çeşitli örnekler veren Karakaş, Türkiye’nin dış borcu ve faizler konusunu da ele aldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN OKULA AÇ GİTMESİ İYİ MİDİR?”

Ömer Karakaş “Birkaç gün önce Sayın Şimşek iş ve finans dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği bir yemekte ‘Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülke biziz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor.’ demiştir. Dolayısıyla bunun kaldırılması gerektiğini söylemiştir. Sayın Şimşek'e şunları sormak istiyorum: Bakanlığınızdaki bürokratlar huzur haklarıyla ceplerini doldururken çocuklarımızın okulu aç gitmesi iyi midir? Ekonominin bütün yükünü çalışanın sırtına yükleyip patronların vergi borçlarını bir imzayla silip milletimizin parasını yandaşlara peşkeş çekmek iyi midir? İktidarınızın yarattığı ekonomik kriz yüzünden milletimizin çöpten ekmek, meyve, yemek toplar hâle gelmesi çok mu hoşunuza gidiyor? Birilerine yazlık saraylar, uçan saraylar alınırken yarattığınız enflasyon canavarı yüzünden birbirini öldüren ev sahibi ve kiracılar olması hoşunuza gidiyor mu? Milletimizin simidi bile kredi kartıyla alır hâle gelmesi, kimi vatandaşımızın ise ancak yarım simit alabilecek durumda olması hoşunuza gidiyor mu? İşte size 2023 yılı Türkiye tablosu” dedi.

“3 ADET BAYAT EKMEK 1 LİRAYA SATILIYOR, UTANÇ VERİCİ”

Karakaş, “Sayın Şimşek, memleketimizi çeyrek simidin, bayat ekmeğin, boş baklavanın, boş tostun, boş gözlemenin satıldığı bir hâle getirdiniz. Bakın arkadaşlar, bunlar, dükkânların camlarındaki afişlerdir: ‘Yeni ürün, boş baklava 19.90 lira.’ yazıyor. ‘Boş tost bulunur. İçinde ekmek, biber ve ketçap.’ yazıyor. Aynı şekilde, simit tezgâhlarında ‘Kredi kartı geçerlidir.’ yazıyor. ‘3 adet bayat ekmek 1 lira.’ yazıyor. Bunlar utanç verici bir durumdur. Milletimizin hâlini görmek istiyorsak çocuklarımızın beslenme çantasının içine bir bakalım. Anneler çocuklarını okula, ekmeğin arasına sadece 3 zeytin koyarak gönderiyorlar. Biraz vicdanınız varsa sefaleti, açlığı, yokluğu evlatlarımızın beslenme çantasında göreceksiniz. TÜİK verilerine göre çocuklarımız et, balık ve tavuk gibi proteinli gıdaları düzenli olarak alamıyorlar; üçte 2'si de her gün ekmek ve makarna gibi gıdalarla karbonhidrat ağırlıklı besleniyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların fiziksel ve zihinsel gelişimi Türkiye'nin gerçek beka meselesidir. Türkiye'nin geleceği olan evlatlarımızın açlıktan ders dinleyemediği, açlıktan ağlayarak uyuyamadığı bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti devleti Merkez Bankası Başkanı Gaye Hanım çıkmış diyor ki: "İstanbul'da kiralar yüksek, Manhattan'dan pahalı." Sakın siz yakınmayın Gaye Hanım; siz yakınma makamında değil, çözüm makamındaki insanlardan birisiniz. Sizin "Manhattan'dan pahalı olur mu?" dediğiniz İstanbul'da emeklilerimiz 7.500 lirayla, asgari ücretlimiz ise 11.402 lirayla geçinmeye çalışıyorlar; kaldı ki siz çıkan haberlere göre Ankara Beysukent'te lüks bir sitede Merkez Bankasına 49 bin liraya ev kiralatmışsınız. Bankanın başta Başkanlık lojmanı olmasına rağmen hoşunuza gitmediği için daha lüks bir semtte yer kiralattığınız doğru mudur? İstanbul'dan kendi paranızla ev tutmaya gelince pahalı, milletimizin parasıyla Beysukent'te lüks villa tutmak ne kadar doğrudur?” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZ ÇARESİZ, BORCU BORÇLA KAPATIYOR”

Türkiye'nin dış borçlarında ekim ayında yeni bir rekor kırıldığını anımsatan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, “ Türkiye'nin kamu ve özel sektör olarak dış borçları için bu yılın ilk on aylık döneminde yaptığı faiz ödemesi 14,5 milyar dolara çıktı. Bu rakam Türkiye'nin şimdiye kadar dış borç faiz ödemesi olarak yurt dışına yaptığı en yüksek ödemedir. Kredi faizlerindeki rekor yükselişe rağmen vatandaşlarımızın bankalar ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borçları bakiyesi son derece büyümektedir. Milletimiz maalesef çaresiz, borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Vatandaşımızın faizleri ve icra masrafları hariç 84 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor. Ama milletimiz hiç endişe etmesin, önce yerel seçimlerde, sonra ilk genel seçimde milletimizin sırtından bu, ballı maaşlı saray müteahhitlerini alacağız, Türkiye'yi iyilerle buluşturacağız” diye konuştu. (SELİME AYDEMİR)

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler