Takip Et

SON DAKİKA

FETÖ’nün Aydın’daki “komiser abisi” açığa çıktı

13 Ekim 2016, Perşembe 10:57

     


Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan Matematik Öğretmeni Murat Pazarlı’nın, terör örgütünün “komiser abisi” olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlarda, örgütün Aydın’daki “komiser abisi” tutuklandı.

KOMİSER ABİSİ ÖĞRETMEN

Aydın’daki operasyonlar kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 7’si, sevk edildikleri Aydın Adliyesi’nde 5 Ekim Perşembe akşamı tutuklandı. Tutuklananlardan birisi, kamuoyunda matematik öğretmeni olarak bilinen ancak özel dershaneler dışında hiçbir kurumda çalışmayan Murat Pazarlı’ydı. Şimdilerde Efeler’de müteahhitlik yapan Murat Pazarlı’nın, FETÖ yapılanmasında etkin bir konumda olduğu, Aydın Emniyeti’ne sızan FETÖ’cü komiserlerden sorumlu abi olduğu öne sürüldü.

Daha önce Aydın’da görev yapan ve FETÖ yapılanması içinde aktif görev alıp 15 Temmuz sonrasında etkin pişmanlıktan faydalanan polisler, Murat Pazarlı’nın konumuna ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

"BİZİM HOCAMIZ PAZARLI'YDI"

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınan komiser A.A., 2005 yılından itibaren Aydın’daki Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görev yaptığını ve burada FETÖ’nün faaliyetlerine katıldığını belirtti. Evlerde toplantılar yapıldığını, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in kitaplarının okunup CD’lerinin izlendiğini aktaran A.A., bu faaliyetlere katılan polislerin isimlerini de verdi. 2005 yılında okulun sorumluluğunu Murat Pazarlı’nın yaptığını açıklayan A.A., 2008 yılında kursu tamamlayarak komiser olduğunu, bu tarihte Murat Pazarlı’nın komiserlerden sorumlu abi olduğunu anlattı.

Aydın’da gözaltına alınan komiser yardımcısı İ.T. de Murat Pazarlı’nın ismini verdi. Evlerde toplantılar yapıldığını, düzenli olarak çalışma yürütüldüğünü anlatan İ.T., “Bizim ders hocamız, matematik öğretmeni olan Murat Pazarlı isimli şahıstı” dedi.

Murat Pazarlı sorgusunda bu ifadeleri reddetti. 5 Ekim’de Aydın Adliyesi’ne sevk edilen Pazarlı, tutuklanan 7 kişi arasında yer aldı. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler