Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da dolandırıcılara polis tokadı

8 Ekim 2016, Cumartesi 09:34

     


Efeler’de telefonla iletişim kurduğu Gülay Çineli (67) ve Aysel T.'ye kendini polis olarak tanıtıp tüm paralarını ve ziynet eşyalarını poşete koyduran İsa İ., polis tarafından yakalandı. Polis, iki kadının toplam 83 bin lira dolandırılmasına engelledi. Parayı teslim almak için Gülay Çineli’nin ikinci kattaki dairesine gelen dolandırıcı İsa İ., yakalanacağını anlayınca kaçmaya çalışsa da çabaları sonuç vermedi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’de yalnız yaşayan 67 yaşındaki Gülay Çineli’yi telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak banka hesabından terör örgütüne para yatırıldığını, tüm parasına el konulacağını ve bu işten kurtulmak için paraları bankadan çekmesi gerektiğini söyledi. Paraların seri numaralarının elinde olduğunu da söyleyen dolandırıcı, bu konudan hiç kimseye bahsetmemesi istedi.

KIZININ İHBARI PARALARI KURTARDI

Efeler Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı 53 numarada oturan Gülay Çineli’yi telefonla arayan kızı, telefonları sürekli meşgul olan annesinin dolandırılıyor olabileceğinden kuşkulanarak polise ihbarda bulundu. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik- Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bahse konu adres etrafında önlem alarak dolandırıcıyı beklemeye başladı. Evleri gözetleyen ve şüpheli hareketler sergileyen İsa İ.’yi takibe alan ekipler, Gülay Çineli’nin kapı ziline bastığı sırada yakalayarak gözaltına aldı. İsa İ.,’nin üzerinde üst araması yapan polisler, montunun cebinde bin 390 dolar, pantolonun cebinden ise 230 lira buldu. Paraların kendisine ait olduğunu iddia eden İsa İ., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

TÜM BİRİKİMİNİ DOLANDIRICILARA KAPTIRIYORDU

Polisler tarafından son anda dolandırılmaktan kurtarılan yaşlı kadın, yaşadığı olayı şöyle anlattı. “Hiç tanımadığım bir numara beni arayarak kendisin polis olduğunu, bankadaki hesabımdan terör örgütüne para yatırıldığını söyledi. Ben de 'Olmaz öyle şey' dedim. Telefonda arayan kişi, sesini yükselterek ‘Şimdi evine polis gönderiyorum seni alacaklar’ dedi. Arkadan da telsiz sesleri geliyordu ne yapacağımı bilemedim. Telefondaki kişi hiç kimseyle konuşmamı ve telefonumu kapatmamı istedi. Bankaya giderek tüm birikimim olan 60 bin lirayı çekerek eve geldim, evde bulunan bileziklerim ve takılarımı bir poşete koyarak korku içinde beklemeye başladım. O sırada polisler gelmiş, benden paraları ve altınları almaya gelen dolandırıcıyı yakalamış. Ben dolandırılmak üzere olduğumu emniyette öğrendim. Bundan sonra hiç güvencim kalmadı. Bunca yıllık emeğimi dolandırıcılara kaptırmaktan kurtaran tüm polislere teşekkür ederim” dedi.

GÜVEN TİMLERİNİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Aynı saatlerde Sevgi Yolu’nda bulunan bankadan para çeken, tedirgin hareketler sergileyerek sürekli telefonla konuşan bir kadından şüphelenen güven timleri, kadına dolandırılıyor olabileceğini söyledi. Güven timlerinin polis olduğuna ikna olmayan kadın, resmi ekiplerin gelmesiyle polislere inandı. Kendisini telefonda polis olarak tanıtan kişiye 1390 dolar verdiğini, kalan 4 bin 770 lirayı da çekmek için tekrar bankaya geldiğini söyleyen Aysel T, paranın geri kalanını kaptırmaktan son anda kurtuldu.

Üzerinden çıkan dolarların telefonda konuştuğu diğer kadından aldığını itiraf eden İsa İ.’nin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (HAKAN AKIN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler