Takip Et

Aydın’ın başarısı tescillendi

Aydın futbolundaki altyapı potansiyelini, yetenekli genç futbolcuların yetiştiğini hemen hemen sporun içindeki herkes yıllardır söylüyor. Bu başarılar artık Türkiye dereceleri ile tescillendi. 

Geçen sezon U16 Türkiye Şampiyonası’nda Aydın SHÇEK Spor Türkiye Dördüncüsü, U19 Türkiye Şampiyonası’nda da Aydın Sağlıkspor U19 Takımı Türkiye Üçüncüsü olarak tarihi başarılar elde etmişlerdi. Bu sezon da U19 Türkiye Şampiyonası’nda Aydın geleneği bozulmadı. Aydın temsilcisi Nazilli Yıldızgücüspor U19 Takımı, Manisa’daki 2. Kademe müsabakalarında grup birincisi olarak Türkiye Şampiyonası’nda Final Grubu’na, yani en iyi 4 takım arasına kaldı. Geçen sezon Sağlıkspor, bu sezon da Yıldızgücüspor Türkiye’de ilk 4 takım arasında, bu başarılar Aydın futbolunun altyapısının ne kadar güçlü ve başarılı olduğunu tescilledi. Altyapıda son yıllardaki başarıların da tesadüf olmadığını gösterdi.
Tarihinde ilk kez Türkiye Şampiyonası’nda Final Grubu’na yükselen Nazilli Belediyespor’un pilot takımı olan Yıldızgücüspor U19 Takımı’nın başarısında emeği bulunan herkesi tebrik ediyorum. Artık sırada Türkiye Şampiyonluğu hedefini gerçekleştirmek var. Yıldızgücüspor’un ilk 4’e kalması imkansız olmadığı gibi Türkiye Şampiyonu olması da imkansız değil.
Geçen sezon Türkiye Üçüncüsü olan Sağlıkspor U19 Takımı’nın başarılı futbolcuları ne yazık ki, profesyonel lige transfer yapamamıştı. Dilerim bu sezon Yıldızgücüspor’un başarılı genç futbolcuları da Sağlıksporlu futbolcularla aynı kaderi paylaşmaz.

Artık futbolda altyapı başarısı tescillenen Aydın’ın iki profesyonel takımı Aydınspor 1923 ile Nazilli Belediyespor, Aydınlı gençlere sahip çıkmalı, onlardan faydalanmalı. Aydın’da, Aydınlı genç yeteneklerden kurulu olan bir takımın Spor Toto 3. Lig’e hazırlanması için birliktelik sağlanmalı! 


***

2012-2013 Futbol Sezonu’nda Aydın Amatör Küme’de bir heyecan daha sona erdi. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla sona eren 2. Amatör Küme’de şampiyon olan Feslek Gelenbespor, Yavuzköyspor, Yazıderespor, Merkez Yeniköyspor ve Ortaklar Yeni Belediyespor’a 1. Amatör Küme’de başarılar diliyorum.
Herkese iyi haftalar…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.