Takip Et

Aydın için de bir kahve içseniz…

Aydın’da milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları, ilçe başkanları ve temsilcileri genelde birbirlerine karşı söyledikleri sert sözlerle, eleştirilerle gündeme gelir. Bu Türkiye’de de böyledir. Parti liderleri bir gün birbirlerini ağır bir şekilde eleştirir, diğer gün bir törende veya organizasyonda yan yana gelirler, selamlaşırlar. Bir önceki günkü eleştiriler ise, hiç gündeme gelmez. Sanki bir gün önce birbirlerine çağrıda bulunanlar, eleştirenler onlar değilmiş gibi.

 

Aydın’da da siyasi parti il ve ilçe başkanlarını Aydın’ın sorunlarını çözmek için bir araya geldiklerini de çok nadir görürsünüz. Oysaki hepsi Aydın’da yaşıyor, Aydın için bir şeyler yapıyorlardır. Sorunları, siyasetin kötü tablosu olan karşılıklı eleştiri ve açıklamalarla çözmeye çalışırlar. Siyasetin kötü tablosu ile de bugüne kadar nelerin nasıl çözülüp, nelerin çözülmediğini görmek için şöyle bir geçmişe bakın.

 

Geçtiğimiz gün AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, bir çay ocağında partilileri ile birlikte çay içerken, yoldan geçen CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz’u kahve içmeye davet etmiş. Birlikte kahve ve çay içmiş, siyaset ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini konuşmuşlar. Tesadüfen de olsa, güzel bir tablo olmuş. Demek ki, bir araya gelip bazı şeyler yüz yüze konuşulabiliniyormuş. Siyasetin güzel tablosunda, yüz yüze konuşmak için tesadüfler mi beklenmeli?

 

‘Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ derler ya, bari içtiğiniz kahvenin hatırına Aydın için bundan sonra siyasetin güzel tablosunu oluşturmaya çalışın. O zaman Aydın’a daha faydalı olursunuz...

 

***

 

Selam; Bir kimseyle karşılaşıldığında, birinin yanına gidildiğinde veya yanından uzaklaşıldığında kendisine söz ve işaretle yapılan bir nezaket gösterisidir.

 

Geçmişte insanlar birbirine selam verdiğinde, bir menfaat beklediği çok fazla akla gelmezdi. Artık bazı kişiler selamları, yardımları bile bir menfaat, bir karşılık bekleyerek veriyor.

 

Bazı selamların bile bir menfaat bekleyerek verildiği günümüzde, Aydın Lisesi’nin ilk mezunlarından olan ve okuduğu lisede kimya öğretmenliği yapan Fatma Nihal Arkayın, geçtiğimiz hafta iki katlı binasını Aydın Lisesi Mezunları Derneği'ne (ALMED) bağışlamış. Fatma Nihal Arkayın’ın karşılık beklemeden, böylesine bir bağışta bulunmasını da takdir etmek gerekiyor.

 

En samimi selamlar almanız dileğiyle… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.