Takip Et

SON DAKİKA

Sökeli karateci dünya üçüncüsü oldu

15 Kasım 2016, Salı 18:00

     


Söke Fame ve Dans Grubu sporcusu 22 yaşındaki Muharrem Can Asandaş Gürcistan’ın Batum kentinde yapılan 8. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası’na katılarak 75 kilo büyüklerde dünya üçüncüsü olarak Türk Bayrağı’nı dalgalandırarak büyük onur yaşattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

8. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası Gürcistan'ın Batum Kenti'nde yapıldı. 11-13 Kasım tarihleri arasında yapılan şampiyonaya Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, İsrail, Rusya, İran, Tacikistan, Belarus, Bulgaristan, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İsveç ve Ukrayna gibi ülkelerden toplam bin 200 sporcu katılırken, Türkiye'den 100 sporcu katıldı. Ülkemizden katılan 100 sporcu arasında yer alan 22 yaşındaki Sökeli sporcu Muharrem Can Asadaş dünya üçüncüsü olarak Söke’ye madalya ile dönerek büyük onur yaşattı.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Söke’ye üçüncülük madalyası ile dönerek büyük sevinç yaşatan Muharrem Can Asadaş, “11-13 Kasım tarihleri arasında Gürcinstan’ın Batum kentinde yapılan 8. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası’nda 75 kilo büyüklerde dünya üçüncüsü oldum. Katıldığım şampiyonalarda ilk kez derece elde ettim. 10 ülkeden bin 200 sporcu katıldı. Bundan sonraki hedefim dünya şampiyonluğu olacak. Türkiye’nin bayrağını heryerde dalgalandırmayı isterim. Fame ve Spor Dans Grubu adına katıldım. Madalya ile döndüğüm için çok mutluyum. Bana destek olanlara çok teşekkür ederim” dedi.

“ONUR DUYDUK”

Fehim ve Dans Grubu Antrenörü Serkan Güzelses ise endi sporcusunun dünya üçüncüsü olmasının büyük onur verdiğini ifade ederek, “Bu gibi sosyal aktiviteler olarak tüm Söke halkını öğrencilerini ve çocuklarını kulübümüze getirsinler. Bizim gibi eğitmenlere teslim etsinler. Söke’den en iyilerini aramızdan temsil etmek amaçlı her türlü başarıya koşmak istiyoruz” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler