Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın’da “Su Verimliliği Paneli” düzenlendi

26 Nisan 2024, Cuma 11:49

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Fakültesi tarafından düzenlenen “Su Verimliliği Paneli”, Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Panele, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Toksoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mihrican Muti, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Köşk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından panelin açılış konuşması Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mihrican Muti tarafından gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Gürhan Gökçe’nin yaptığı panelde, ADÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ercan Yeşilırmak ve Dr. Öğr. Üyesi Safiye Pınar Tunalı ile Nazlı Doğal Kaynak Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuğrul konuşmacı olarak yer aldı.

Su verimliliği konusunda farkındalık yaratmak ve su ile ilgili sorunlara karşı gerçekleştirilebilecek çözümler bulabilmek amacıyla düzenlenen proje yarışması sonucu, ADÜ öğrencilerinden Hasan Parlak “Geleceğin Tarımında Su Yönetimi” adlı proje çalışmasıyla birinci olurken; Keziban Uygun, Sude Arınlık ve Şengül Dokuzoğlu “Suyumu İsraf Edemem: Okulumuzda Suyu Geri Kazanma Sistemi” adlı proje ile ikinci, Muhammed Ali Sinan, Tunahan Küçükmisci ve Kaan Koçman “Basınç ile Su Verimliliği” adlı proje ile üçüncü oldu.

Etkinlik, konuşmacılara plaketlerinin takdim edilmesinin ardından proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler