Takip Et

SON DAKİKA

Söke’de yılların sorunlarını Büyükşehir çözüme kavuşturuyor

20 Haziran 2017, Salı 11:36

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, daha önce belde olan Bağarası ve Sarıkemer Mahallerinin kanalizasyon alt yapı çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Akkentli, "Başkanımız Özlem Çerçioğlu, kapanan belde belediyesinin yokluğunu hissedilmemesi talimatı verdi. 60 yıllık sorunları çözmek için kolları sıvadık"dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Mahalleye dönüşen Bağarası ve Sarıkemer'de yapılacak alt yapı çalışmalarının yaklaşık 19 milyon liraya mal olacağını ve 18 ay gibi sürede bitecek olan kanalizayon yapım işinin hayırlı olmasını dileyen Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, "Özlem başkanımız, Bağarası’nı ziyaret ettiğinde belediye binasını göstererek 'bu belediyenin kapıları kapanmayacak size burada kapanan belediyenizin yokluğunu hissettirmeyeceğiz' demişti. Sosyal hizmetlerden tutun ASKİ’ye kadar her hizmetimizden Bağarası mahallemize ulaşmıştır. 2015 Yılında Yaklaşık 60 yıllık sorun olan Kalcık diye tabir ettiğimiz bölgeye su getirilmiştir. Bugün ise Bağarası halkı için önemli olan başka bir rüya gerçek oluyor. Sayın Başkanımız yaklaşık 19 Milyon maliyetle 18 ay süreyle Bağarası’nı alt yapısına kavuşturuyor. Birincisi kademesi 32 bin 738 metre ikinci kademesi 12 bin 604 metre toplamda 45 bin 342 metredir. Aynı zamandan arıtma tesisimizin yeri içinde kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

SARIKEMER MAHALLESİNİN İHALESİ BİTTİ

Sarıkemer Mahallesinin kanalizasyon alt yapı yapım işinin ihalesinin 2 Haziran’da yapıldığını belirten Akkentli, “Sarıkemer Mahallemizde içme suyu yapım işimiz 2 milyon 483 bin 467 lira maliyet 23 bin metre kanalizasyon alt yapı yapım işimiz 14 milyon 683 bin 920 lira maliyet ile 19 bin 419 metre 1. kademe ve 30 bin 915 metre 2. kademe toplam 50 bin 334 metre olan büyük hizmetimizin ihalesi 02 Haziran’da yapıldı. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. İhale sonrası belirli bir sorgulama süreci var bu süreç tamamladıktan sonra ilgili firmaya yer teslimi yapılarak çalışmamız başlatılacaktır. Yine Sarıkemer mahallemizde artıma tesisimiz için kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

BAĞARASININ EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesinin Bağarası Mahallesinde vermiş olduğu iftar yemeğinde Başkan Çerçioğlu tarafından ihalesinin 12 Temmuzda yapılacağının müjdesi verilen büyük proje hakkında konuşan Bağarası Muhtarı Ahmet Özdemir, “Allah başkanımızdan razı olsun. Bizim için hayal gibi bir şey Bağarası halkı bunu bekliyordu. Belki olmayacağı yönünde bazılarında kanaat vardı ancak ben hiçbir zaman Başkan Çerçioğlu’na karşı inancımı kaybetmedim. Bugün Bağarası için büyük gün. Hayırlı Uğurlu olsun. Başkan Çerçioğlu en çok istenen en ihtiyaç olan hizmeti Bağarasına getiriyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler