Takip Et

SON DAKİKA

Baydar kardeşini siyasete mi hazırlıyor?

17 Mayıs 2018, Perşembe 16:12

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde görevli kardeşi Prof. Dr. Çetin Lütfi Baydar’ın İYİ Parti’den İzmir Milletvekili Aday Adayı olması siyasi kulisleri karıştırdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan duyduğu rahatsızlıkla ilgili olarak gündem oluşturan CHP’li Baydar’ın Aydın’da 8 kişilik listeye giremeyeceği siyasi kulislerde bir süredir dillendirilirken, en son kardeşi Çetin Lütfi Baydar’ın İYİ Parti’den İzmir Milletvekili Aday Adayı olması da akıllarda soru işaretleri doğurdu.

 

LİSTEDE YER VERİLMEYECEĞİ KONUŞULUYOR

Parti içinde CHP eski Lideri Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen Metin Lütfi Baydar’ın, son olarak Tüzük Kurultayında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa etmesi gerektiğini söylemesi nedeniyle Aydın’da 8 kişilik listede yer verilemeyeceği iyiden iyiye dillendiriliyor. Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre, Baydar, Aydın’da 8 kişilik listede yer verilmemesi olasılığına karşı kardeşi Prof. Dr. Çetin Lütfi Baydar’ı siyasete hazırlıyor. Öte yandan Çetin Lütfi Baydar’ın İYİ Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı olması CHP Aydın kulislerinde, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu demokrasinin tesisi için İYİ Parti’ye 15 milletvekili gönderirken, Baydar Ailesi kendi çıkarlarının tesisi için siyaset yapıyor” söylemlerine de neden oldu.

 

“KENDİLERİNE SORULMASI GEREKEN BİR DURUMDUR”

Söz konusu iddialarla ilgili olarak açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Biz CHP olarak parti içi demokrasiyi ilçe ve il seçimlerinden büyük kongreye kadar damarlarımızda hissederek yaşayan, demokratik işleyişi sonuna kadar sürdüren bir partiyiz. Dolayısıyla biz de parti içi muhalefet eleştirilen bir kavram değil. Bu bizim çok sesliliğimizi ve gücümüzü gösteren bir kavramdır. Bunun dışında Sayın Baydar’ın ailesinden bir başkasının bir başka partiden milletvekili adayı olması, onların kendilerine sorulması gereken bir durumdur. Bizim parti içinde seçim dönemlerinde tek yumruk olunur ve tek yumruk olarak masaya vurulur" diye konuştu. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler