Takip Et

SON DAKİKA

Efeler Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesinin paylaşımı TBMM'ye taşındı

16 Ocak 2017, Pazartesi 17:50

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 15 Ocak 2017 tarihinde basına çıkan haberlerde, AK Parti Aydın Efeler İlçe Başkan Yardımcı Suat Ünal'ın, Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın “Başkanlık gelirse Erdoğan Halife olacak” yazısını sosyal medyada paylaşımını meclise taşıdı.

Baydar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesinde, Dilipak’ın, geçen yıl gittiği Kanada'da, “Yasaya göre hilafet kaldırılmadı. Hilafet şu anda ise TBMM’ye intikal etmiştir. Bu anlamda hükümet tarafından gereği yerine getirilmektedir. Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçerse, kendisi bu anlamda bütün İslam beldelerinde, hilafete bağlı bölgelerde, muhtemelen kendisine müşavirler tayin edecek ve İslam Birliği’nin Beştepe’de temsilciliklerini açacak” dediğini ve AK Parti Aydın Efeler ilçe Başkan yardımcısı Suat Ünal’ın da bu sözleri sosyal medya hesabından paylaşıp başına “2023. Allah nurunu tamamlayacak” notunu düştüğü anımsattı.

Baydar, soru önergesinde şunları kaydetti

" 1-Bu çerçevede; AK Parti Aydın Efeler İlçe Başkan Yardımcısı Suat Ünal’ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu söz konusu paylaşım, AK Parti il ve ilçe başkanları ve yöneticileri ile yapmış olduğunuz toplantılardaki görüşmelerin bir yansıması mıdır?

2.- 3 Ocak Salı günü parti grup toplantınızda dile getirdiğiniz, "Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtmacı paylaşımlar ülkemize ve kardeşliğimize zarar veriyor. Sosyal medyada yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir. Kin ve nefret söylemi, terörü açıkça övmek gibi faaliyetler hukuk devletinde suçtur ve cezai karşılığı vardır…” sözleriniz dikkate alındığında: Suat Ünal hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmadı ise ne zaman başlatılacaktır? Bu ve buna benzer açıklama yapan kaç AK Parti üyesi hakkında yasal işlem başlatılmıştır? IŞİD terör örgütü ile ülkemizdeki yaptığı terör eylemlerinden ötürü mü yoksa halifelik yarışından ötürü mü mücadele edilmektedir? " (SUAT DENİZ)

AK Partili Ünal’dan tartışma yaratan paylaşım

AK Parti’li Ünal’ın halifelik paylaşımı istifa getirdi

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler