Takip Et

SON DAKİKA

CHP'li Bülbül 'Terörist' fişlemelerini sordu

14 Haziran 2019, Cuma 17:00

     


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması amacıyla soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, terörist diye fişlenip pasaportları iptal edilenlerin durumunu, TBMM’ye soru önergesi olarak sundu.

Anayasa’nın 23 maddesinde açıkça “Herkesin yerleşme ve seyahat hürriyetine sahip olduğu” ifade edildiğini belirten Bülbül, “Bu maddeye rağmen haklarında kesinleşmiş bir hüküm olmayan hata soruşturma bile açılmamasına rağmen pek çok siyasetçi, akademisyen, STK ve dernek başkanı ile üyeleri, kamu personelinin pasaportları gerekçesiz bir şekilde iptal edilmekte ya da sınırlandırılmaktadır. Masumiyet karinesi yok sayılarak sadece hükümete muhalif oldukları için “terörist” diye fişlenen kişilerin en temel hakkı olan yaşam hakları da ihlal edilmektedir.

Bu bağlamda; 2015-2019 yılları arasında kaç kişinin pasaportu iptal edilmiştir? Kaç kişinin pasaportu sınırlandırılmıştır? Kaç kişinin pasaportu askıya alınmıştır?

Pasaportu iptal edilenlerden kaçı akademisyen, kaçı siyasetçi, kaçı kamu görevlisi, kaçı STK, dernek ya da meslek odası yöneticisi ve üyesidir? Kaç kişinin pasaportu “terör” suçundan iptal edilmiştir? Pasaportu iptal edilen kaç kişi hakkında kesinleşmiş yargı kararı vardır?

Kesinleşmiş yargı kararı olmamasına rağmen bir kişinin pasaportunun iptal edilmesi Anayasa ile güvence altına alınan seyahat özgürlüğünün ihlali değil midir?" (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler